Bankinstitutens Arbetsgivareorganisation

Svenska Bankföreningens vd in i BAOs styrelse

Dela

Samarbetet mellan organisationer i bank- och finansbranschen stärks genom att Svenska Bankföreningens vd Hans Lindberg väljs in i styrelsen i Bankinstitutens Arbetsgivareorganisation.

Vid Bankinstitutens Arbetsgivareorganisations årsmöte valdes en delvis ny styrelse. Hans Lindberg, vd Svenska Bankföreningen, och Robert Celsing, Head of Group Human Resources SEB, har valts in som nya ledamöter.

–  Bank- och finansbranschen spelar en viktig roll i skapandet av ett hållbart samhälle och styrelsen har en viktig uppgift i att driva våra gemensamma arbetsgivarfrågor. BAO samarbetar redan idag med Svenska Bankföreningen i branschfrågor men det närmare samarbetet har stor potential att stärka oss ytterligare säger Mikael Bohman, styrelseordförande för BAO.

BAO tackar tidigare vice ordförande Jeanette Almberg, SEB, och Elisabeth Fallberg, Bankgirot, som lämnade styrelsen i samband med årsmötet.

–  Styrelsen har en central roll i vårt arbete med att framtidssäkra tjänsteerbjudandet till arbetsgivare inom bank och finans. Vi har ett delvis nytt arbetsliv efter pandemin vilket ställer nya krav på branschen och BAO. Jag ser fram emot att fortsätta stärka förutsättningarna för bank- och finansbranschen tillsammans med den nya styrelsen säger Hanna Byström, vd för BAO.

Den nya styrelsen för BAO:

Mikael Bohman, Sparbanken Västra Mälardalen, ordförande
Carina Strand, Swedbank
Torbjörn Rydström, Nordea
Magnus Ericson, Handelsbanken
Elisabeth Stejmar, Danske Bank
Robert Celsing, SEB
Hans Lindberg, Svenska Bankföreningen

Nyckelord

Kontakter

Hanna Byström, vd BAO, 08-611 17 05

Länkar

Om

Bankinstitutens Arbetsgivareorganisation
Stureplan 4C
11435 Stockholm

http://www.bao.se

Bankinstitutens Arbetsgivareorganisation, BAO är en fristående arbetsgivarorganisation som organiserar 158 företag inom bank- och finanssektorn. Så gått som samliga banker i Sverige är delägare i BAO. Tillsammans sysselsätter delägarna drygt 42 000 medarbetare.  

Följ Bankinstitutens Arbetsgivareorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bankinstitutens Arbetsgivareorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum