Svenska Britta Spencer är Nordens bästa målare

Dela

Nu står det klart vem som har vunnit Nordiska mästerskapen i måleri. Hon heter Britta Spencer och kommer från Bromma i Stockholm. Men hon var inte enda förstapristagare. Hon fick dela på förstaplatsen tillsammans med norska Ewelina Sekow och danska Nadia Lykke Andersson.

Kampen om titeln Nordens bästa målare stod mellan fem finalister från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island – och konkurrensen var tuff. Tävlingen avgjordes i köpcentret Kamppi i Helsingfors lördagen den 8 september 2018.  

– Det känns jätteroligt att vinna, även om jag fick dela på priset med mina två kollegor från Norge och Danmark. Det här hade jag inte trott! Jag är nöjd med min insats, säger Britta Spencer, som tidigare i våras kom på silverplats i Måleri-SM.

“Värdig vinnare”
Britta Spencer arbetar till vardags som målare hos företaget Stadsmålarna i Stockholm. Hon är en del av Målerilandslaget som coachas av yrkesläraren och målericoachen Björn Nilsson. Han arbetar till vardags som yrkeslärare i måleri på Stockholms byggtekniska gymnasium i Kista. Björn Nilsson har lång erfarenhet att ta Sveriges bästa målare vidare ut till yrkestävlingar i världen.

– Britta Spencer är en värdig vinnare. Vilket driv, engagemang och kunskap det finns hos henne! Det ska bli roligt att vi kan jobba vidare tillsammans, så att Britta har chans att utvecklas ännu mer framöver, säger Björn Nilsson.

Vägen till VM
För vinnaren Britta Spencer väntar nu ännu mer hårdträning, både mentalt och måleritekniskt, för att hon sedan ska ha möjlighet att få tävla på för WorldSkills på VM i Kazan, Ryssland i augusti 2019.

Medlemmarna i Målerilandslaget bedöms av en specifik jury som MYN, Måleribranschens Yrkesnämnd, utser om vem som får äran att representera Sverige på VM i Ryssland.

Du kan läsa mer om tävlingarna på målare.nu 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Måleribranschens Yrkesnämnd
Skeppsbron 40
Stockholm

0770 93 90 00http://www.malare.nu/

Måleribranschens Yrkesnämnd (MYN) är ett samarbete mellan Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet kring yrkesutbildningsfrågor. MYN arbetar i första hand med rekrytering, utbildning och gesällprov.

Via MYN får du som är eller vill bli målare information om yrket, utbildningen och möjliga karriärvägar.

Utbildning av målare ska hålla högsta möjliga kvalitet så att arbetsgivare kan anställa kvalificerad arbetskraft. MYN arbetar därför aktivt, såväl via nätverk som i egen regi, med insatser för att främja skolors och företags förmåga att bedriva en kvalitativ utbildning av målare.

Måleribranschens Yrkesnämnd 
c/o Måleriföretagen i Sverige
Box 162 86, 103 25 Stockholm

Besöksadress: Skeppsbron 40
Tel: 0770 93 90 00
Fax: 0770 93 90 01

 

Följ Måleribranschens Yrkesnämnd

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Måleribranschens Yrkesnämnd

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum