Resia AB

Svenska damernas framgångar i VM lockar svenskar till Frankrike

Dela

Svenska damlandslaget stod för en fantastisk prestation i måndags kväll och är nu klara för kvartsfinal mot Tyskland på lördag. Intresset för damlandslaget har exploderat och i media och sociala medier kan man se hur mer eller mindre kända svenskar visar sitt stöd. Det är inte bara hemifrån som man visar sitt stöd – flygbokningarna till Paris har ökat med hela + 42 % sedan matchen mot USA förra torsdagen.

– Som fd fotbollspelare tycker jag det är extra glädjande att se att våra damer äntligen får den uppmärksamhet de så väl förtjänat. Att vi nu även kan se att svenskarna vallfärdar för att stötta tjejerna på plats värmer i hjärtat. Känslan av att befinna sig mitt i händelsernas centrum och att samtidigt kunna upptäcka städer som till exempel Paris och Lyon är oslagbar. En utmärkt kombination och ett bra sätt att spendera sommaren på helt enkelt. Låt oss nu hoppas på ett blågult hav i finalen i Lyon den 7 juli, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Rekordstor ökning av resor till Paris

Trots att inte alla matcher spelas i Paris så är det främst Paris man flyger till när man reser internationellt. På listorna över resor bokade mellan 20 och 23 juni 2019* ligger Paris i toppen med en ökning på hela +42 % jämfört med samma period förra året. Efter matchen i torsdags mot USA där Sverige tyvärr förlorade, men ändå tog sig vidare, kan vi alltså se att bokningarna till Paris ökat rejält.

Stormatch på fredag lockar svenskar

Fredagens stormatch där hemmanationen Frankrike möter USA lockar publik från hela världen, inte bara från nationerna som möts. Även svenskar lockas av stormatcher som den här, framför allt när de spelas bara någon timme bort. Fredagens match spelas på Parc des Princes som är hemmaarena för Paris Saint - Germain där Zlatan tidigare spelade. Arenan rymmer 47 929 åskådare och med stor säkerhet kommer den vara näst intill fullsatt.

Ta tåget till matcherna

Har man inte tid eller möjlighet att ta tåget hela vägen från Sverige så kan man enkelt ta sig till matcherna i till exempel Lyon och Bretagne med tåg. En tågresa från Paris till Lyon tar strax under 2 timmar och till Bretagne cirka 1 timme och 45 minuter. Tågen avgår mellan 22 och 32 gånger per dag så det blir inga problem att hitta ett som passar.

 Boka hotell redan hemifrån

Med tanke på det höga trycket kring hotell i städerna som arrangerar fotbolls-VM är det en god idé att boka hotell redan innan man reser hemifrån. Detta för att minska risken att behöva lägga hela semesterkassan på ett dyrt hotell eller att i värsta fall bli helt utan.

Sverige – Tyskland i Bretagne

På lördag klockan 18:30 är det avspark för Sveriges kvartsfinal mot Tyskland. Matchen spelas i Rennes i Bretagne och arenan, Roazhon Park, har kapacitet att ta emot strax under 30 000 åskådare. Förhoppningsvis mest svenskar.

Så här svarar två stora svenska fotbollsprofiler på frågan om hur det känns inför lördagens match:

– Vi har en tuff match att vänta mot Tyskland men med tanke på tjejernas prestation i måndagens match känner jag mig rätt lugn och trygg i att vi kommer ge tyskarna ett riktigt bra motstånd. Många av tjejerna utmärkte sig men Hedvig Lindahls monsterräddning i andra halvlek var verkligen något att minnas. Jag kommer självklart heja på lördag, hoppas resten av svenskarna också gör det, hälsar Petronella Ekroth , fotbollsproffs i Juventus.

– Vi går in med en otroligt skön känsla inför kvartsfinalen mot Tyskland. Vi ställs mot ett av de bästa länderna i världen men med detta lag är ingenting omöjligt, säger Fridolina Rolfö, landslagsspelare för svenska damlandslaget och på plats i Frankrike just nu.

Så mycket har resorna till Paris ökat:**

 - Reguljärflyg, bokning 20-23 juni med avresa 7 juni – 7 juli = + 42 %

- Sista minuten VM, bokning 15 maj – 24 juni med avresa 7 juni – 7 juli = +309 %

- Reguljärflyg Sommar, bokning fram till 24 juni med avresa juni – augusti = + 7 %

- Sista minuten Sommar, bokning 1-24 juni med avresa juni- juli = + 28 %

* Siffror framtagna 25 juni 2019. Gäller för bokningar gjorda 20-23 juni med avresa under fotbolls-VM, dvs 7 juni till 7 juli 2019.

**  Samtliga siffror i listan framtagna 25 juni 2019 och i jämförelse med samma period 2018.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Ansvarar för kommunikationen inom Resia Semester. Kontakta mig för frågor gällande semesterresor för privatpersoner.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hit reser svenskarna i jul30.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Allt fler svenskar väljer att fly julstressen och firar istället jul tillsammans med nära och kära på en solig strand, ett böljande hav eller en gnistrande alptopp. Med tanke på hur få semesterdagar man behöver offra för en riktigt lång ledighet i år har man alla möjligheter i världen att ta en välförtjänt paus från alla måsten. Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul.

Spännande nykomlingar bland svenskarnas vinterfavoriter3.9.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Augusti är förbi och med den även sommarvärmen. Många svenskar längtar tillbaka till värmen och ser därför till att solsäkra vinterns semester redan nu. Bland vinterns resmål syns ökningar till bland annat Bangkok (+16 %), Sydney (+12 %) och Denpasar (+58 %). Bland charterresmålen är det störst ökningar till spännande resmål utanför topp tio som bland annat Goa (+200 %) och Banjul (+10 %). Även Larnaca ökar i popularitet bland svenskarna (+39 %).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum