Svenska Danssportförbundet

Svenska dansare till Nordic Championship 2022 & World Cup

Dela
Det är en viktig tävlingshelg för Svenska Danssportförbundets dansare inom Bugg & Rock´n Roll-danserna.
Amanda Berglind & Valdemar Selgeryd Foto: Angelica Brobeck
Amanda Berglind & Valdemar Selgeryd Foto: Angelica Brobeck
  • Nordic Championship 2022 arrangeras på lördag i Odense, Danmark. Boogie Woogie, Bugg, Lindy hop, Rock´n Roll Freestyle är några av dansstilarna som nordiska mästare ska utses i. Sverige har 15 tävlande par.

Samma dag är det World Cup i Boogie Woogie där 10 länder deltar. Sverige representeras av 13 par och av dessa har vi två juniorpar som tävlar i Boogie Woogie, Elin Eriksson och Alex Henriksson-Cole samt Amanda Berglind och Valdemar Selgeryd.

Amanda och Valdemar ser nu fram emot att tävla i sitt första internationella mästerskap. De började båda dansa vid 7 års ålder och har tävlat tillsammans sedan 2019. Pandemin stoppade tävlandet under två år och därför är det nu ett efterlängtat mästerskap som äger rum. I Nordiska Mästerskapen tävlar de i Boogie Woogie och Bugg, i World Cup är det fokus på Boogie Woogie.

Förberedelserna har pågått i några veckor där bra mat och sömn prioriterats samt ett ökat antal träningar, för att vara i så bra form som möjligt.

- Dans är en sport där jag både får träna hårt och tävla, säger Amanda. Dansen medför gemenskap och glädje då jag får göra det jag tycker är roligast.

- Dans är det roligaste jag vet och det som driver mig mest är att jag får tävla i det, beskriver Valdemar. Det är också något som gör det möjligt för mig att uttrycka mig fritt.

I den svenska truppen ser vi många av Svenska Danssportförbundets fantastiska dansare inom swingdanserna. World Cup i Boogie Woogie kan följas på WRRC hemsida:

https://wrrc.dance/live-results-world-cup-boogie-woogie-odense-14-05-2022/Nyckelord

Kontakter

Bilder

Amanda Berglind & Valdemar Selgeryd Foto: Angelica Brobeck
Amanda Berglind & Valdemar Selgeryd Foto: Angelica Brobeck
Ladda ned bild

Om

Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

+46 8 699 65 70http://www.danssport.se

Vi är Svensk Danssport!

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté. Vi utvecklar och administrerar Sveriges officiella danssport nationellt. Internationellt representerar Team Sweden. Dansen utövas i våra föreningar och tillsammans är vi stolta över att vara en del av svensk idrottsrörelse.

35 000 dansare - 70 dansstilar - 170 föreningar - 8 landslag - 1 OS-satsning 

Förbundet är även medlem i de internationella organisationerna inom danssport: World DanceSport Federation, World Rock´n´Roll Confederation, World Swing Dance Council & World Artistic Dance Federation.

Är DU Svensk Danssport?

Följ Svenska Danssportförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Danssportförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum