Resia AB

Svenska företag konfererar på mindre och tryggare resmål – Mallorca i topp

Dela

Mindre och tryggare resmål är årets trend inom konferensresor. Efter många års dominans får de populära storstäderna London och Barcelona lämna plats för Mallorca som är årets hetaste konferensresmål 2016 (+42 procent). Årets uppstickare är också Kroatien som ökar rejält. Det visar ny bokningsstatistik från Resia, Möten & Konferens.

– I år ser vi tydligt att många svenska företag gärna väljer mindre resmål som känns lugna och säkra. Det brukar sällan vara något konferensresmål som slår varken London eller Barcelona, men i år är alltså Mallorca en given vinnare. Att Kroatien, som inte ens fanns med på topp 20-listan i fjol, också ökar rejält är ett kvitto på att mindre resmål går före storstäder i allt större utsträckning, säger Björn Wigge, produktchef för Resia, Möten & Konferens, som redovisar en 14-procentig ökning hittills i år.

Både Mallorca och Kroatien är resmål med stora möjligheter till upplevelsebaserade aktiviteter som är en stor trend även inom konferensresor. Gemensamma matupplevelser, segling och vandringar är exempel på populära aktiviteter för årets konferenser, kick offer samt ledningsgruppsmöten.

– Vi upplever att de svenska företagen har ett allt större behov av att träffas på den här typen av konferensresor. Digitaliseringen gör att många fysiska möten uteblir och när man väl ses vill man kombinera effektiva möten med trevligt umgänge i stimulerande miljöer runt Medelhavet. Förutom säkerhetsperspektivet väljer många företag också mindre resmål som gör det lättare att hålla ihop gruppen och som skapar ett mer spontant umgänge, säger Björn Wigge.

Berlin och Edinburgh är två konferensstäder som också fortsätter att öka, särskilt bland företag som prioriterar en kort flygtid. Prag, som var en populär konferensstad i början av 2000-talet, gör en stark comeback med en ökning på 68 procent i år.

Tio i topp-lista – hetaste konferensresmålen 2016*

1. Palma

2. London

3. Barcelona

4. Prag

5. Berlin

6. Rom

7. Edinburgh

8. Malaga

9. Nice

10. Split

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av konferensresor under perioden januari–september 2016. 

För mer information, kontakta gärna:

Björn Wigge, produktchef för Resia, Möten & Konferens, telefon: 070-379 40 30, e-post: bjorn.wigge@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30:00Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum