Sverige för UNHCR

Svenska Fotbollsförbundet och herrlandslaget startar insamling till UNHCR inför matchen mot Tjeckien

Dela

Ikväll kl 20.45 spelar Sverige mot Tjeckien i playoff-semifinal till fotbolls-VM senare i höst. Innan matchen kommer Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) och herrlandslaget att visa sitt stöd för Ukraina. Samtidigt startar SvFF en insamling till förmån för UNHCR, FN:s flyktingorgan.

- Jag är oerhört tacksam för Svenska Fotbollförbundets engagemang för Ukraina. Med närmare 10 miljoner människor på flykt i och från landet är behoven enorma. UNHCR leder och koordinerar skyddsinsatsen för människorna som nu flyr för sina liv, de allra flesta är kvinnor och barn. Vi delar ut nödhjälp och sätter upp mottagningscenter där flyktingar kan få värme, vila och tillgång till bland annat filtar, mat, vatten och mediciner. Vi finns också vid gränserna och stöttar mottagandet i de kringliggande länderna, säger Åsa Widell, generalsekreterare vid Sverige för UNHCR.

- För oss är det självklart att visa vårt stöd till Ukraina, ett demokratiskt land som utsatts för ett brutalt angrepp. Vi ser dagligen krigets fasor och därför kändes det som det enda rätta att försöka bidra till UNHCR:s livsviktiga arbete. Vi vet att matchen är slutsåld och hoppas att alla som är på plats inte bara stöttar laget utan också stöttar insamlingen, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF.

För mer information, vänligen kontakta: 
Åsa Andreasson, projektledare Sverige för UNHCR
Mobil: 073-687 70 06
Mail: asa.andreasson@sverigeforunhcr.se 

Läs mer och stötta insamlingen på https://sverigeforunhcr.se/sverige-tjeckien 

Nyckelord

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Sveriges första livesända podd-lopp samlar in pengar till Ukraina25.4.2022 14:58:34 CEST | Pressmeddelande

Den 26 april klockan 17.00 går startskottet för Sveriges första livesända podd-lopp ”En halvtimme för Ukraina”. Här kan vem som helst delta, på valfri plats och på valfritt sätt. Gå, springa, cykla eller dansa. Själv eller tillsammans med andra. Loppet pågår livesänt i deltagarnas lurar. Genom så kallad AR, förstärkt verklighet, bjuds deltagarna på en uppvärmning, en gemensam masstart och får passera virtuella hejaklackar. Allt detta medan en livesändning pågår i studion med gäster och artister. Efter en halvtimme går alla i mål samtidigt – till ljudet av en jublande folkmassa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum