Svenska institutet

Svenska institutet bakom internationell utmaning för klimatsmart mat

Dela

Klimatfrågan ses som en av vår tids ödesfrågor och klimatförändringarna toppar listan över vad som oroar människor mest i Sverige. Svenska institutet lanserar nu en utmaning för människor världen över som vill ta konkreta steg för att minska sin klimatpåverkan. Med Eat Smart Challenge vill vi öka medvetenheten kring kopplingen mellan kost, livsmedelssystem och en hållbar planet. Eat Smart Challenge lanseras globalt 8-14 april.

Under sju dagar och sju inspirerande utmaningar får deltagarna utforska hur man äter klimatsmart, exempelvis genom att minska matsvinn och utforska nya ingredienser. Deltagarna anmäler sig online och uppmanas sedan att dela med sig av sina erfarenheter med familj och vänner via sociala medier. Med en vecka kvar till start har deltagare från över 50 länder anmält sig.

-          Med Eat Smart Challenge vill vi få människor att reflektera över vårt förhållande till mat och inse att det spelar roll vad vi lägger på våra tallrikar varje dag. Hur vår mat produceras, distribueras och konsumeras och slängs påverkar vår planet, säger Birgitta Tennander, projektledare vid Svenska institutet.

-          Livsmedelsproduktion är den enskilt största faktorn som gör att vi överskrider planetens begränsningar, fortsätter hon.

Eat Smart Challenge ingår i Svenska institutets initiativ Food for Tomorrow och handlar om hur maten påverkar vår framtid. Projektet för samman mataktörer från fem länder på västra Balkan och Sverige och visar hur man kan hur man kan jobba med mat och hållbar utveckling för att nå både lokala och globala utvecklingsmål.

Läs mer och anmäl dig till Eat Smart Challenge här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Virkesvägen 2
120 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum