Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundet först ut med medieanalyser med hjälp av AI-teknik

Dela

Svenska Ishockeyförbundet ingår ett partnerskap med sponsringsbyrån Pack Train med start i december 2020. Samarbetet innebär att Pack Train blir insiktspartner till Svenska Ishockeyförbundet med fokus på varumärkesmätningar, omvärldsbevakning samt medie- och exponeringsanalyser. Partnerskapet omfattar Svenska Ishockeyförbundet varumärke inklusive landslagen, Tre Kronor, Damkronorna och juniorlandslagen, samt förbundets huvudpartners.

– Inom Svenska Ishockeyförbundet jobbar vi med fyra strategiska områden som bygger på samverkan, sportslig utveckling, tillgänglighet och varumärket svensk ishockey. För att uppnå en samlad framgång och för att nå vår vision, att vara Sveriges mest engagerande idrott, så är omvärldens bild av oss avgörande. Pack Train har visat upp en mycket god strategisk förståelse för samtliga fokusområden och tillsammans kommer vi bli en än mer innovativ rättighet, säger Christer Plars, kommersiell chef på Svenska Ishockeyförbundet.

– Redan i våras hade vi en dialog med Svenska Ishockeyförbundet som kretsade kring hur förbundet kan bli ännu vassare i sina mätningar och i sin återrapportering till sponsorerna. Jag måste faktiskt rikta ett stort tack till Svenska Ishockeyförbundet som utmanat oss i det arbetet. Ur den processen har arbetet med Pack Train Media Monitor accelererat och det är fantastiskt roligt att Svenska Ishockeyförbundet blir först ut med vårt nya verktyg. Att vi dessutom blir en strategisk partner till förbundet gör det hela ännu roligare, säger Ulf Björnemark, vd och medgrundare på Pack Train.

Partnerskapet innefattar inte bara ett samarbete avseende mätningar och analys utan även att Pack Trains tjänster kan erbjudas som en del av partnerskapet för Svenska Ishockeyförbundets sponsorer. 

Svenska Ishockeyförbundet först ut i Sverige med AI-analyser
I början av oktober lanserades analysverktyget Pack Train Media Monitor, ett medie- och exponeringsverktyg, som täcker hela medielandskapet och där analyserna bland annat baseras på en AI-teknik som exempelvis Premier League använder sig av. Svenska Ishockeyförbundet blir först ut i Sverige med den nya tekniken.

– Pack Train Media Monitor är precis det verktyg vi sökt efter, eftersom vi ville hitta något som täcker hela medielandskapet och något som bygger på en modern teknik. Tack vare samarbetet med Pack Train kommer vi kunna erbjuda en rättvis bild av värdet vi skapar för våra sponsorer. Pack Train blir en oberoende part som hjälper våra sponsorer med exponeringsvärdet och hjälper oss med värderingen av vår egen rättighet, säger Daniel Ivarsson, försäljnings- och sponsoransvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Partnerskapet träder i kraft den 1 december 2020 och är tillsvidare. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Ishockeyns förbudsmöte avslutat: Anders Larsson omvald som ordförande och nya ekonomiska licenskrav införs11.6.2021 12:25:37 CEST | Pressmeddelande

Idag fredag den 11 juni genomfördes Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte digitalt. Anders Larsson omvaldes till ordförande och förbundsmötet beslutade att införa nya ekonomiska licenskrav för spel i SDHL, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. I övrigt beslutades att införa nationella principer för optimerad spelarutveckling i hela landet. Förbundet redovisade också ett ekonomiskt resultat i balans över den senaste tvåårsperioden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum