Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundets och HockeyAllsvenskans nya avtal klart

Dela

Sedan 2014 har Svenska Ishockeyförbundet (SIF) HockeyAllsvenskan AB (HA) ett samarbetsavtal som gäller både kommersiella och sportsliga frågor. SIF och HA är nu överens om att förlänga detta samarbetsavtal till och med säsongen 2024/2025.

Sedan två år finns en övergripande och gemensam strategi för hur alla inom svensk ishockey tillsammans ska nå visionen att bli Sveriges mest engagerande idrott. I linje med strategin har samarbetet mellan SIF och HockeyAllsvenskan under senare år stärkts. Det nya samarbetsavtalet är därför en naturlig fortsättning på dagens väl fungerande samarbete.
Modellen följer samma princip som förbundets övriga ligaavtal med SHL och SDHL. Det betyder i korthet att SIF företräder den samlade ishockeyrörelsen och ytterst ansvarar för seriesystem och tävlingsregler samtidigt som föreningarna i SHL, SDHL och HA disponerar de kommersiella rättigheterna genom sin ligaorganisation. I det ansvaret ligger att föreningarna i SHL, SDHL och HA har arbetsgivaransvaret för samtliga spelare och förbinder sig att ställa spelarna till förfogande för landslagsspel utan kostnader för SIF.
– Jag är mycket glad över att vi nu har en långsiktig överenskommelse med HockeyAllsvenskan på plats. HockeyAllsvenskan är en av Sveriges mest populära idrottsligor, bara SHL och fotbollsallsvenskan för herrar ligger före när det gäller intresse och mediegenomslag. HockeyAllsvenskan är därför en avgörande del i utvecklingen av ishockeyn i Sverige och vår överenskommelse är en förutsättning för att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla vår idrott, säger Anders Larsson ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.
– Det känns riktigt bra att vi har landat i ett bra och långsiktigt avtal med Svenska Ishockeyförbundet. Det är en överenskommelse som ger oss möjligheten att fortsatt utveckla vår liga i den riktning vi vill, men också i en riktning som är bra för hela den svenska ishockeyn. Det är viktigt för oss att också vara med att ta ansvar när det gäller att stärka och utveckla ishockeyn i Sverige. En stark HockeyAllsvenska kommer att vara en förutsättning att skapa Sveriges mest engagerande idrott, säger Håkan Svensson, ordförande i HockeyAllsvenskan AB.

Med vänliga hälsningar

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET
Marknads-, kommunikations- och försäljningsavdelningen

Anders Feltenmark
Informationsassistent

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/202015.3.2020 13:20:07 CETPressmeddelande

Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in Med anledning av den fortsatta risken för Coronavirusets spridning har myndigheter och regering kontinuerligt skärpt och uppdaterat rekommendationer och beslut. Med anledning av detta finns inte förutsättningarna att spela färdigt ishockeysäsongen 2019/2020. Därför har Svenska Ishockeyförbundets styrelse enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/2020, vilket innebär att allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel ställs in.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum