Consid

Svenska IT-legender i ny poddsatsning

Dela

Millennieskiftets IT-boom, när svenskarna kopplade upp sig på allvar, dotcom-bolagen växte som svampar ur jorden och bolagsvärderingarna sprängde miljardvallar – innan många av dem gick in för kraschlandning. I dagarna släpps en ny poddsatsning som riktar strålkastarljuset mot våra svenska IT-ikoner.

IT-kraschen skedde år 2000.
IT-kraschen skedde år 2000.

-Det har varit fantastiskt spännande att återuppleva den tiden och höra historierna bakom tidningsrubrikerna. Flera av legenderna har ju dessutom levt otroliga liv även efter kraschen, säger Peter Hellgren, vd för Consid och programledare för Digitala influencer-podden.

Först ut i satsningen "Från IT-krasch till insikt" är Christer Sturmark, IT-pionjären som blev förlagschef. Han berättar om hur han såg till att svenskarna shoppade billiga datorer i drivor, om en stadsvandring i Prag med en Carl Bildt på högvarv och om den intellektuellt torftiga IT-branschen som till sist tvingade honom att sadla om. Han berättar också om de fullkomligt galna IT-festerna, hur han blev väckt och utskälld av finansministern och om konsten att tänka klart.-Det kanske viktigaste av det jag åstadkom när jag satt i regeringens IT-kommission var hem-PC-reformen. Det gjorde i praktiken att en dator blev hälften så dyr över en natt. Dagens IT-entreprenörer var ju barn i de familjer som köpte dator hem, den här reformen gjorde Sverige till världens datortätaste land, säger Christer Sturmark i podden.

De andra ikonerna vi får höra i specialsatsningen är Johan Staël von Holstein och Jonas Birgersson.

IT- och kommunikationsföretaget Consid står bakom podden och företaget grundades år 2000, mitt under kraschen.


-Det var ju en hisnande tid. Överallt såg vi hur IT-företagen föll ihop som korthus. Vi själva hade ingen direkt kris. En av våra första kunder var Pensionsmyndigheten. Sedan dess har vi vuxit med stadiga cirka 30 procent årligen, säger Peter Hellgren.

Lyssna på satsningen här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

IT-kraschen skedde år 2000.
IT-kraschen skedde år 2000.
Ladda ned bild
Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.
Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.
Ladda ned bild
Christer Sturmark
Christer Sturmark
Ladda ned bild

Länkar

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 100 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Digital transformation, Mobilitet och apputveckling, Marknadsföring och kommunikation,

Digitala tjänster, e-handel & plattformar och Utbildningar.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum