Strängnäs stift

Svenska kyrkan hjälper coronavirusets riskgrupper

Dela

Församlingarna i Strängnäs stift hjälper på olika sätt personer som drabbas av coronaviruset. Nu lovar Svenska kyrkan också att bistå kommunerna i detta arbete. - Tillsammans blir vi starkare när många goda krafter samverkar för det gemensammas bästa, säger Johan Dalman, biskop i Strängnäs stift.

Sveriges kommuner behöver säkerställa att personer över 70 år och andra riskgrupper får hjälp med matinköp och upphämtning av mediciner.

För att mobilisera volontärer har MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, och SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, slutit en överenskommelse med Svenska kyrkan, Röda korset, Rädda barnen, Sveriges Stadsmissioner och Riksidrottsförbundet. 

- Det är glädjande att se hur ett stort antal församlingar runt om i vårt stift, i takt med att situationen förvärrats, på olika sätt har sträckt ut en hjälpande hand till personer som påverkas i sin vardag.

- Att det genom detta avtal nu också kan ske i armkrok med MSB och SKR är ju ytterligare en ljuspunkt i pandemimörkret, säger biskop Johan Dalman.

Läs mer om avtalet.

I flera av stiftets församlingar och pastorat pågår ett omfattande arbete med att erbjuda hjälp till äldre och personer i riskgrupper, men också stöd till andra grupper. Till exempel kan skolungdomar få möjlighet till läxläsning och lunch i lugn miljö och extra samtalstider erbjuds dem som känner oro.

Läs mer om hur församlingar i Strängnäs stift på olika kreativa sätt bidrar till att bryta människors isolering och skapa nya mötesplatser på ett tryggt sätt.


För mer information:

Birgitta Lounela
stiftsdiakon Strängnäs stift
Tel: 0152-234 44
birigtta.lounela@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum