Svenska kyrkan i Norrköping öppnar för efterlängtade gudstjänster igen

Dela

I enlighet med de nya riktlinjerna för allmänna sammankomster får man nu samla 50 personer inomhus om man har anvisade sittplatser. Det innebär att Svenska kyrkan i Norrköping äntligen kan återuppta firandet av gudstjänst igen.

Foto Matilda Eklöf
Foto Matilda Eklöf

Från och med onsdagen den 1 juni 2021 gäller nya riktlinjer för antalet sittande besökare i våra kyrkorum, kapell och lokaler.

Vi är glada att åter igen kunna fira gudstjänst, säger kyrkoherde Thomas Wärfman. Det är så många som har längtat efter musiken, sången, bönen och gemenskapen i våra församlingskyrkor.

Svenska kyrkan i Norrköping har inte firat gudstjänst sedan slutet av september förra året. Då kunde man inte erbjuda nattvard, men det kommer det att finnas möjlighet till den här gången.

Själva nattvarden är nog det som har varit mest saknat under pandemin, säger Thomas Wärfman. Det är ett av våra viktigaste uttryck för gemenskap i vår kristna kyrka.

Utöver gudstjänst gäller även den nya regeln andra kyrkliga handlingar och konserter. Dock finns en begränsning på antal platser i de mindre kyrkorummen baserat på att besökarna måste sitta med avstånd till varandra. Angivelse för antal personer finns vid varje kyrka och kyrkvärdarna hjälper till för allas trygghet.

Och självklart fortsätter vi att visa omsorg om varandra genom att mötas på ett ansvarsfullt sätt, avslutar Thomas Wärfman.

Beslutet gäller från onsdagen den 1 juni och de första gudstjänsterna firas söndagen den 6 juni. För information om var och när, så se vårt kalendarium på www.svenskakyrkan.se/norrkoping.

Kontakter

Bilder

Foto Matilda Eklöf
Foto Matilda Eklöf
Ladda ned bild
Foto av Malin Singelsö
Foto av Malin Singelsö
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum