Strängnäs stift

Svenska kyrkan ordnar seminariedag i Stockholm om klimatförnekelse, hot och hat

Dela
Svenska kyrkan bjuder in till en heldagskonferens för den som behöver kunskap för att hantera utmaningarna i klimatarbetet. Det handlar om hur vi hanterar klimatförnekelse, hot och hat, och oro som kan hindra en fredlig och ekologiskt hållbar utveckling.

Dagen vänder sig till såväl Svenska kyrkans medarbetare som till allmänheten och bjuder på djup och bred kompetens bland de medverkande. Biskop Andreas Holmberg, Stockholms stift, inleder dagen och biskop Johan Dalman, Strängnäs stift, avslutar.

- Vi står mitt i en ekologisk kris som vi måste kunna prata om på ett sätt som gynnar såväl klimatet som samhällsgemenskapen. Det är en läxa även till oss själva att ta tag i det som biskopsbrevet beskriver som den största utmaningen mänskligheten någonsin stått inför, säger biskop Andreas Holmberg.

- Utmaningarna för vår jord är stora. Såväl vårt fysiska som andliga klimat är hotat. När det långsiktiga arbetet för en hållbar miljö möts av hat och hot står även det demokratiska samhället på spel. Genom ökad kunskap och förankring i tron blir vi bättre och modigare på att möta det motstånd som vill äventyra arbetet och skrämma till tystnad, säger biskop Johan Dalman.

Medverkande:
Erik Amnå, professor emeritus i statskunskap
Mina Dennert, journalist och författare, #JAGÄRHÄR
Kjell Vowles, doktorand på Chalmers, forskar om klimatförnekelse
Kata Nylén, Klimatpsykologerna 
Daniel Poohl, chefredaktör och vd för Expo 
Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi 
Samuel Hall, Fridays for future

När: 26 sep, kl. 09:00-16:30.

Var: Centrala Stockholm, lokal meddelas dagen innan.

Anmälan: marlene.w.antonson@svenskakyrkan.se (medtag presslegitimation)

...

Värdar för konferensen är Svenska kyrkan i Strängnäs, Karlstads och Stockholms stift i samarbete med Programmet Social hållbarhet Fokus tillit och demokrati.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld22.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum