Svenska kyrkan

Svenska kyrkan på Bokmässan: välkänt och helt nytt

Dela

Bokmässan i Göteborg står för dörren och Svenska kyrkan medverkar med ett fullmatat program av välkänt och helt nytt.

En nyhet på årets mässa är satsningen Teologiska hörnan. En monter där besökarna kan mingla med författare och teologer kring dagsaktuella och eviga frågor. Ärkebiskop Antje Jackelén, biskopen i Göteborgs stift, Susanne Rappmann och författaren Joel Halldorf är några av gästerna i montern.

Hörnan ligger i anslutning till den etablerade Se människan-scenen där det i år blir ett 70-tal författarsamtal. Alla samtal filmas och läggs ut på Svenska kyrkans youtube-kanal. De blir också tillgängliga via podcast.

Svenska kyrkan är medarrangör till åtta större seminarier, där ämnet demokrati är en röd tråd. Författaren Jonas Hassen Khemiri, filosofen Jonna Bornemark och regissören Gabriela Pichler är några av namnen som möter i seminarierna.

Ärkebiskop Antje Jackelén medverkar som vanligt i flera programpunkter. ”Klimatskuld och själavård” och ”Guds återkomst” är ett par av samtalsrubrikerna. Här är hela ärkebiskopens program.

Det blir också traditionellt en litterär gudstjänst på söndagen, i år med poeten Nino Mick och författarna Agnes Lidbeck och Anna Höglund. Gudstjänsten leds av prästen Ludvig Lindelöf.

Svenska kyrkan finns också med på mässans internationella scen Globala torget. Programmet fokuserar på religionen som kraft för att driva kvinnors och hbtq-personers rättigheter.

Under mässdagarna pågår också ett brett kulturprogram i Göteborgs kyrkor.

Bokmässan pågår 27-30 september.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Europeiskt juluttalande för asylrätten och ett värdigt flyktingmottagande5.12.2018 07:54Pressmeddelande

Ärkebiskop Antje Jackelén har tillsammans med ett 30-tal europeiska kyrkoledare skrivit under ett uttalande för asylrätten och upprätthållande av värdighet i mottagandet av människor på flykt. Uttalandet överlämnades igår till Europaparlamentets förste vice talman, Mairead McGuinness, under en ceremoni i Bryssel. I uttalandet uppmanar kyrkoledarna Europas stater, invånare och politiska ledare att värna människovärdet och inte bli likgiltiga inför andras lidande.

Kyrkomötet beslutade ta fram nationell klimatstrategi21.11.2018 14:07Pressmeddelande

2018 års kyrkomöte har just avslutats efter tre dagars debatt- och beslutssession. Sista dagen har ledamöterna bland annat beslutat att former för ett nationellt program för klimatstrategi ska arbetas fram. Kyrkomötet beslutade också att se över vilka ytterligare åtgärder som kan vidtas nationellt för att förebygga sexuella övergrepp och trakasserier, samt att 2019 års tematiska kyrkomöte ska ha temat Undervisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum