Svenska kyrkan

Svenska kyrkan på Bokmässan: välkänt och helt nytt

Dela

Bokmässan i Göteborg står för dörren och Svenska kyrkan medverkar med ett fullmatat program av välkänt och helt nytt.

En nyhet på årets mässa är satsningen Teologiska hörnan. En monter där besökarna kan mingla med författare och teologer kring dagsaktuella och eviga frågor. Ärkebiskop Antje Jackelén, biskopen i Göteborgs stift, Susanne Rappmann och författaren Joel Halldorf är några av gästerna i montern.

Hörnan ligger i anslutning till den etablerade Se människan-scenen där det i år blir ett 70-tal författarsamtal. Alla samtal filmas och läggs ut på Svenska kyrkans youtube-kanal. De blir också tillgängliga via podcast.

Svenska kyrkan är medarrangör till åtta större seminarier, där ämnet demokrati är en röd tråd. Författaren Jonas Hassen Khemiri, filosofen Jonna Bornemark och regissören Gabriela Pichler är några av namnen som möter i seminarierna.

Ärkebiskop Antje Jackelén medverkar som vanligt i flera programpunkter. ”Klimatskuld och själavård” och ”Guds återkomst” är ett par av samtalsrubrikerna. Här är hela ärkebiskopens program.

Det blir också traditionellt en litterär gudstjänst på söndagen, i år med poeten Nino Mick och författarna Agnes Lidbeck och Anna Höglund. Gudstjänsten leds av prästen Ludvig Lindelöf.

Svenska kyrkan finns också med på mässans internationella scen Globala torget. Programmet fokuserar på religionen som kraft för att driva kvinnors och hbtq-personers rättigheter.

Under mässdagarna pågår också ett brett kulturprogram i Göteborgs kyrkor.

Bokmässan pågår 27-30 september.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Svenska kyrkans biskopar besöker den lutherska kyrkan i Tanzania2.5.2019 10:31:50 CESTPressmeddelande

I helgen åker Svenska kyrkans 14 biskopar till Tanzania för att besöka den lutherska kyrkan i landet. Under en vecka kommer de både att ha gemensamma studiedagar med biskoparna från Tanzania samt besöka Svenska kyrkans vänstift. Resan är ett svarsbesök då de tanzaniska biskoparna besökte Sverige 2015. Genom att mötas, samtala, dela erfarenheter och fira gudstjänst tillsammans vill kyrkorna utveckla den långa relation som finns.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum