Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Svenska kyrkan sprider kärlek på Västerås Cityfestival

Dela
Västerås Cityfestival & Pride Foto: Matilda Hildingsson
Västerås Cityfestival & Pride Foto: Matilda Hildingsson

Den 28-30 juni är det dags för Västerås Cityfestival 2018. Svenska kyrkan Västerås kommer att finnas på flera platser under festivalen.

Åasen i Stadsparken
Årets tema är Demokrati och på området får kreativitet och skaparlust härja fritt och alla barn är välkomna. Svenska kyrkan Västerås erbjuder gratis pyssel för alla barn! Det kommer finnas möjlighet att fundera vad det är som är viktigt, göra en knapp med ett viktigt ord, leka i domkyrkotältet, färglägga ett kyrkfönster, blåsa såpbubblor och mycket mer!
Området Åasen är öppet mellan kl.12-16.30 under Cityfestivalen

Sigmatorget
Hopprepstävlingen pågår under hela Cityfestivalen. Vi har lokala sponsorer som skänker en krona per hopp till Västerås Stadsmissions arbete. Alla som är med och hoppar har dessutom chans att vinna ett presentkort på ett tandemfallskärmshopp! Vi har även korsordstävling för barn och ett festivalcafé där vi bjuder på kaffe och kakor. På kvällen kommer vi att nattvandra på festivalen och bjuda törstiga besökare på kaffe eller vatten.
Sponsorer är: Prolounge, Care of Haus och Västerås Tidning. Fallskärmshoppet sponsras av Aros fallskärmsklubb.
Öppet mellan kl.12-17 under Cityfestivalen. Nattvandring ca kl.21-24

Västerås Pride
Samtidigt som Västerås Cityfestival organiseras Västerås Pride. Precis som tidigare år kan du möta oss under Västerås Pridefestival. Även i år har vi minidomkyrkan med oss i tåget. Från Stora torget går vi genom stan för att sprida kärlek. Vi går från Stora torget till Vasagatan, Stora gatan, Slottsgatan och Turbinbron för att avsluta på Fiskartorget. Kom och gå med oss i paraden! Samling utanför domkyrkan kl 11.45. Vi ansluter till övriga till paraden på Stora torget innan avgången kl 13.
Samling 30 juni kl.11.45 utanför domkyrkan. Paraden startar kl.13

Drop-in vigsel och Regnbågsmässa
Även i år kommer vi att ha drop in-vigslar i domkyrkan under fredagen 29 juni. Ingen föranmälan är nödvändig. Kom som ni är. Ta med giltig hindersprövning och minst en ring. Drop in-tiden är även öppen för den som vill döpas. Efteråt bjuds nydöpta och vigselpar på festligt fika.
Klockan 19 är alla välkomna att fira kärleken på en inkluderande mässa som firar mångfalden och kärleken. Prideflaggan läggs över altaret och katedralen lyser upp i regnbågens färger.
Fredag den 29 juni: Drop-in vigslar kl.13-16. Regnbågsmässa kl.19 Alla är välkomna.

För mer information: Magdalena Sjöholm, präst, event- och näringslivskontakter, tel: 021-40 45 10,
e-post: magdalena.sjoholm@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Västerås Cityfestival & Pride Foto: Matilda Hildingsson
Västerås Cityfestival & Pride Foto: Matilda Hildingsson
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Svenska kyrkan Västerås byter plattform för pressmeddelanden29.11.2018 11:54Pressmeddelande

Nu byter Svenska kyrkan Västerås/Västerås pastorat presstjänst och från Mynewsdesk till TT. Både nya och tidigare pressmeddelanden går från och med nu att hitta hos vår nya leverantör. För att registrera dig som följare i den nya plattformen, se: https://via.tt.se/abonnera Pressmeddelanden från Svenska kyrkan Västerås berör stora som små händelser inom områden som religion, kultur och socialt arbete.

Braskväll - Om psykisk ohälsa hos äldre29.10.2018 08:32Pressmeddelande

Onsdag den 31 oktober kl 18 tänds brasan i Martasalen, Tomasgården. Det blir en samtalskväll om psykisk ohälsa hos seniorer. Fyra gäster från olika föreningar kommer att vara på plats för att prata om psykisk ohälsa och var hjälp finns att få. De representerade föreningar är: ReagerA, (h)järnkoll, NSPH och föreningen Balans. Under kvällen kommer Anders Caringer och Bo Senter att underhålla med tänkvärd musik. Kvällens värd är präst Gunnar Kärrbom. Även diakon Sofie Möllberg kommer att finnas på plats. Fri entré! Martasalen öppnas från kl 17.30 och det finns fika att köpa (30 kr för kaffe och smörgås). För mer information, kontakta: Gunnar Kärrbom, 021-40 41 25, e-post Gunnar.Karrbom@svenskakyrkan.se. Adress: Tomasgården, Cedergatan 1, 723 41 Västerås.

Eric Ericson 100 år22.10.2018 09:17Pressmeddelande

Exakt på 100-årsdagen av Eric Ericsons födelse ger två av hans världsberömda körensembler, Radiokören och Eric Ericsons kammarkör, en hyllningskonsert till körnestorn i Västerås domkyrka. Eric Ericson är en av få svenska musikprofiler som med självklar rätt bar epitetet ”levande legend”. Han var verksam som dirigent i de stora sammanhangen i över 60 år, och kom med sitt konstnärskap att prägla generationer av dirigenter och sångare. 1945 startade han Kammarkören, och som kormästare vid Sveriges Radio i över tre decennier gjorde han Radiokören till en världsledande ensemble. Samma världsrykte nådde han med anrika Orphei Drängar i Uppsala. Sin egen kammarkör vårdade han hela tiden ömt, och efter pensionering 1983 tog kören hans namn - Eric Ericsons Kammarkör. Under sin långa gärning som professor i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm formade han årskull efter årskull av dirigenter som i sin tur startade egna kammarkörer runt om i Sverige och över hela världen. Hans inte

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum