Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Svenska kyrkan sprider kärlek på Västerås Cityfestival

Dela
Västerås Cityfestival & Pride Foto: Matilda Hildingsson
Västerås Cityfestival & Pride Foto: Matilda Hildingsson

Den 28-30 juni är det dags för Västerås Cityfestival 2018. Svenska kyrkan Västerås kommer att finnas på flera platser under festivalen.

Åasen i Stadsparken
Årets tema är Demokrati och på området får kreativitet och skaparlust härja fritt och alla barn är välkomna. Svenska kyrkan Västerås erbjuder gratis pyssel för alla barn! Det kommer finnas möjlighet att fundera vad det är som är viktigt, göra en knapp med ett viktigt ord, leka i domkyrkotältet, färglägga ett kyrkfönster, blåsa såpbubblor och mycket mer!
Området Åasen är öppet mellan kl.12-16.30 under Cityfestivalen

Sigmatorget
Hopprepstävlingen pågår under hela Cityfestivalen. Vi har lokala sponsorer som skänker en krona per hopp till Västerås Stadsmissions arbete. Alla som är med och hoppar har dessutom chans att vinna ett presentkort på ett tandemfallskärmshopp! Vi har även korsordstävling för barn och ett festivalcafé där vi bjuder på kaffe och kakor. På kvällen kommer vi att nattvandra på festivalen och bjuda törstiga besökare på kaffe eller vatten.
Sponsorer är: Prolounge, Care of Haus och Västerås Tidning. Fallskärmshoppet sponsras av Aros fallskärmsklubb.
Öppet mellan kl.12-17 under Cityfestivalen. Nattvandring ca kl.21-24

Västerås Pride
Samtidigt som Västerås Cityfestival organiseras Västerås Pride. Precis som tidigare år kan du möta oss under Västerås Pridefestival. Även i år har vi minidomkyrkan med oss i tåget. Från Stora torget går vi genom stan för att sprida kärlek. Vi går från Stora torget till Vasagatan, Stora gatan, Slottsgatan och Turbinbron för att avsluta på Fiskartorget. Kom och gå med oss i paraden! Samling utanför domkyrkan kl 11.45. Vi ansluter till övriga till paraden på Stora torget innan avgången kl 13.
Samling 30 juni kl.11.45 utanför domkyrkan. Paraden startar kl.13

Drop-in vigsel och Regnbågsmässa
Även i år kommer vi att ha drop in-vigslar i domkyrkan under fredagen 29 juni. Ingen föranmälan är nödvändig. Kom som ni är. Ta med giltig hindersprövning och minst en ring. Drop in-tiden är även öppen för den som vill döpas. Efteråt bjuds nydöpta och vigselpar på festligt fika.
Klockan 19 är alla välkomna att fira kärleken på en inkluderande mässa som firar mångfalden och kärleken. Prideflaggan läggs över altaret och katedralen lyser upp i regnbågens färger.
Fredag den 29 juni: Drop-in vigslar kl.13-16. Regnbågsmässa kl.19 Alla är välkomna.

För mer information: Magdalena Sjöholm, präst, event- och näringslivskontakter, tel: 021-40 45 10,
e-post: magdalena.sjoholm@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Västerås Cityfestival & Pride Foto: Matilda Hildingsson
Västerås Cityfestival & Pride Foto: Matilda Hildingsson
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum