Svenska Danssportförbundet

Svenska landslaget i Hiphop till Litauen

Dela
Den 18 juni tävlar landslaget i Hiphop i LDSF International Hiphop Cup 2022.
Foto: Violeta Kazic
Foto: Violeta Kazic

Tävlingen arrangeras av Litauens Danssportförbund, Lietuvos sportinių šokių federacija och LSŠF Hiphopo lyga. De uttagna landslagsdansarna kommer från Art Dance i Falköping och tävlar i följande grenar:

Mabelle Hanna - Hiphop Solo Adult & Hiphop Duo Adult
Filippa Mann - Hiphop Solo Adult & Hiphop Duo Adult
Ella Eklund - Hiphop Solo Adult

Landslagskapten Victor Henriksson och coach Sabina Westerling ser fram emot tävlingen.

- Det är fantastisk att åka till Litauen med så starka och personliga dansare! Vi har en framgångsrik trio med oss, som representerar svensk Hiphop på ett fantastiskt sätt. Jag ser stor potential till fina placeringar, kommenterar Victor.

Elit- och landslagssatsningen i Hiphop är just nu i en utvecklingsfas och har startat sitt arbete med att etablera och utveckla tävlingsgrenen Hiphop. Samtidigt ligger fokus på att nå ut till Hiphop-kulturen i landet för samarbete.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Violeta Kazic
Foto: Violeta Kazic
Ladda ned bild

Om

Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

+46 8 699 65 70http://www.danssport.se

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja, utveckla och administrera svensk dans och danssport. Över 70 dansstilar finns representerade inom förbundets 180 föreningar och dansas av närmare 40 000 dansare i Sverige. Dans utövas som träning, tävling, lek eller uppvisning och kan utövas av alla.

Tävlingsverksamheten erbjuder både nationell och internationell tävlingskalender. Team Sweden består av 8 landslag och en bred elitverksamhet.  

Förbundet är medlem i Sveriges Olympiska Kommitté, World Dance Sport Federation, World Rock´n Roll Confederation, World Swing Dance Council samt World Artistic Dance Federation.