A Non Smoking Generation

Svenska lärare får unik digital utbildning

Dela

Skolans resurser är begränsade och många lärare brottas med att få tiden att räcka till och prioriterar sin tid i klassrummet. För att stötta lärarna i att förebygga tobaksbruk lanserar nu A Non Smoking Generation Sveriges första webbaserade tjänst för tobaksförebyggande utbildning ”En dag i ungdomars skor”.

Ungefär var tredje gymnasielev röker och varje år beräknas ca 16 000 ungdomar börja röka. 90 % av alla som börjar röka har sin tobaksdebut innan de fyllt 18 år – och många gånger sker detta just i skolan.

- Vi vet att lärare och skolor vill stödja sina elever förbli tobaksfria men tyvärr är det ofta tidsbrist, bristande kunskap eller ekonomiska resurser som hindrar dem. Med vår nya tjänst, som finns kostnadsfritt på nonsmoking.se, kan alla ta ett första steg i ett tobaksförebyggande arbete, säger Helen Stjerna, generalsekreterare för A Non Smoking Generation.

I utbildningen får man följa en kille och en tjej en helt vanlig vardag i deras liv. Man får uppleva hur ungdomarna exponeras för tobak och samtidigt ta del av helt nya perspektiv på hur tobaksbruk kan förebyggas. Utbildningen tar ca 45 minuter att genomföra.

Utbildningen är framtagen i samarbete med INTEA Learning Technologies, som har lång erfarenhet av att utveckla e-learningplattformar i Skandinavien, Baltikum och andra länder.

För att ta del av utbildningen klicka här; http://www.nonsmoking.se/elearning

Nyckelord

Kontakter

Baiba Zukauska, projektansvarig, INTEA Learning Technologies, 0733-479 479

Bilder

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Om A Non Smoking Generation

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

A Non Smoking Generation kommer till Haparanda13.12.2018 06:00Pressmeddelande

Tisdag 18 december kommer A Non Smoking Generation till Haparanda för att anordna två kunskaps- och inspirationsevent i samverkan med kommunen. Syftet är att belysa tobakens inverkan på människor och miljön för att stärka det tobaksförebyggande arbetet riktat till barn och unga. Eventen riktar sig till elever och personal från högstadie- och gymnasieskolor, samt till de som arbetar med folkhälsan i kommunen och regionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum