Svenska Triathlonförbundet

Svenska Mästare i Triathlon 2021 är nu korade.

Dela

Regerande mästare från 2019 Gabriel Sandör tog idag sitt tionde SM guld. På dam sidan fylldes pallen med tre starka tjejer där Tilda Månsson tog hem guldet.

Maxi Linköping Triathlon 2021 - Triathlon SM har idag gått av staplen och Linköping bjöd verkligen på allt man kan tänka sig. 

På herrsidan var det länge en tight duell mellan Gabriel Sandör, 25 år som tävlar för Terrible Tusedays Athletic Club och klubbkompisen Andreas Carlsson, 20 år. Linköping har under dagen gett tävlingen alla olika väderslag bland annat ett ihållande småregn vilket påverkar cykelbanan för deltagarna. På sista cykelvarvet halkar Andreas tyvärr omkull i en kurva vilket skapar ett glapp för Gabriel som tillslut går i mål ohotat med totaltiden: 00:55:03. Tvåa kommer Andreas på tiden 00:56:16 och på tredjeplats placerade sig Daniel Nöu, 22 år som tävlar för Fredrikshofs IF CK på tiden 00:57:06. 

Vinnare på damsidan har vi Tilda Månsson (ungdom), 17 år som tävlar för Väsby SS Triathlon. Hon tog sig i mål på totaltiden 01:01:12. På andra och tredje plats placerade sig Ida Burrows 20 år som tävlar för HiQ Sports Club på totaltiden 01:02:17 och Linn Suchomel (junior), 18 år tävlar för Team 30K IF. Damernas reslutat och placeringar i SM är mycket imponderade i ett senior/elit startfält. 

Svenska mästare i stafettlag har också korats under tävlingsdagen. Klubben som tog både första och tredje placeringen var Väsby SS Triathlon och på andra plats kom Stöcke TJ Järnet. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

031-726 61 86https://www.svensktriathlon.org/

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum