Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Svenska mästaren i streetfood koras under Göteborgs Kulturkalas 2022

Dela
I samband med Göteborgs Kulturkalas 2022 välkomnas Street Food Festivalen till Göteborg. På Basargatan och Kungstorget blir det street- och sweetfood, hantverksöl och underhållning hela Kulturkalasperioden den 1–4 september. Själva avgörandet av SM i streetfood sker 2 september.
Foto: Street Food Festivalen.
Foto: Street Food Festivalen.

Fokus på Basargatan är mat och dryck från hela världen, men också på lokala producenter och bryggerier. Den svenska mästaren i streetfood kommer koras av bland andra göteborgskockarna Gustav Trädgårdh, Sofia B Olsson och Louise Johansson.

– Med det här samarbetet kommer vi att kunna erbjuda besökarna spännande mat- och dryckesupplevelser. Det blir ett riktigt klassiskt festivalområde med underhållning från scenen på Kungstorget, folkvimmel och skön stämning, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Under årets kalas är även Bältespännarparken tillbaka som kalasplats, här kommer det att vara hållbarhetstema. Dessutom blir det flera nya festivalområden som Slottsskogen, Ringön, Slakthuset i Gamlestaden och Bergsjön.

– Vi vill göra festivalen mer tillgänglig genom att erbjuda flera festivalområden. Vi hoppas också att våra besökare kommer ta chansen upptäcka nya delar av stan. Och oavsett var - räkna med härliga festivalupplevelser med fokus på kultur, mat och musik, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Mer om Göteborgs Kulturkalas
Den 1–4 september kan du ta del av Göteborgs Kulturkalas, en hållbar stadsfestival som är gratis och öppen för alla. Under festivalens paraply samlas många aktörer och arrangörer för att bjuda på både stora och personliga upplevelser. Allt från folkkära artister, nycirkus, barnteater och utomhusbio, till nya matupplevelser och möjligheten att själv prova på olika aktiviteter – här finns något för alla smaker och åldrar. I år genomförs festivalen både i centrala stan och på nya spännande platser, typiska för Göteborg. Göteborgs Kulturkalas vill bidra och inspirera till en positiv förändring i samhället och har gjort hållbarhet till en del av sitt DNA. www.kulturkalaset.se

Mer om Street Food Festivalen
Street Food Festivalen blir Nordens största streetfoodfestival och en efterlängtad folkfest i Sverige under sommaren med fokus på spännande mat, intressanta drycker, underhållande musik, graffitimålning och SM-tävlingar. I år arrangeras det populära eventet för första gången i 3 städer med fri entré för alla besökare. Uttagningar till Svenska Mästerskapen i streetfood 2022 går i Malmö och Stockholm med grand final i Göteborg under Göteborgs Kulturkalas. Prisutdelningen sker på Stora scenen på Kungstorget den 2 september med en namnkunnig jury som utser Sveriges bästa streetfood. www.streetfoodfestivalen.se       

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Foto: Street Food Festivalen.
Foto: Street Food Festivalen.
Ladda ned bild
Foto: Street Food Festivalen.
Foto: Street Food Festivalen.
Ladda ned bild
Foto: Street Food Festivalen.
Foto: Street Food Festivalen.
Ladda ned bild
Foto: Street Food Festivalen.
Foto: Street Food Festivalen.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

De odlar framtidens mat i Gamlestaden och vinner Göteborgs Companipris10.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Framtidens mat odlas i Gamlestaden. Med sin vision att förändra matindustrin genom att producera protein utan inblandning av djur eller stora odlingsytor är FoodTech bolaget Mycorena årets vinnare av Göteborgs Companipris som delas ut av Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Det banbrytande systemet för cirkulär produktion av mykoprotein har till och med fångat NASA:s uppmärksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum