Svenska Basketbollförbundet

Svenska Regan Magarity draftad till WNBA

Dela

Snart 23-åriga Regan Magarity är den senaste i raden av svenskar som blivit draftade till WNBA. I natt blev hon vald i den tredje rundan av Connecticut Sun. Regan är från Norrköping och spelade för Telge innan hon gick till college.

Hennes namn fanns i diskussionerna men det var långt ifrån säkert att hon skulle bli draftad. Men när turen kom till Connecticut Sun i den tredje rundan hände det, Regan Magaritys namn blev uppropat och Sverige har ännu en WNBA-spelare. Hennes storspel på Viriginia Tech satte sådana avtryck att WNBA-klubbarna fick upp ögonen för henne. Redan förra året blev hon Virginia Techs bästa returtagare genom tiderna och under hennes sista år kom hon upp i över 1500 poäng totalt i sin karriär, vilket gör henne till skolans femte bästa poänggörare genom tiderna.

Vi har inte sett en svensk producera sådan statistik sedan Amanda Zahui härjade i Minnesota. Och Magaritys och Zahuis vägar har faktiskt korsats tidigare. Båda spelade för Telge Basket och de vann tillsammans med bland annat Binta Drammeh SM-guld 2012. Regan var bara 14 år då men redan en stor talang. Efter gymnasietiden i Södertälje gick alltså flyttlasset till Virginia Tech och nu är det dags för nästa steg.

Tanja Kostic, Chioma Nnamaka, Farhiya Abdi, Amanda Zahui, Frida Eldebrink – ni har fått sällskap i WNBA-klubben.

 

Regan Magarity

Ålder: 22 (född 20 april 1996)

Längd: 191 cm

Position: Center

Tidigare klubbar: Södertälje BBK 2011-2014, Virginia Tech 2014-2019

Landskamper: 16 st (DU16)

Kuriosa: Snittade en double-double sista året på college (14 poäng/13 ret), pappa Bill Magarity legend i Södertälje BBK och har gjort 101 A-landskamper för Sverige, mamma Ammi Magarity också fd landslagsspelare i basket, bror William Magarity proffs i kroatiska Zadar, hon har en mycket speciell straffkastteknik, vann SM-guld med Telge Basket 2012.

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum