Ticket

Svenska resenärer: Annie Lööf mest populära resesällskapet

Dela

Hälften av de svenska resenärerna kan tänka sig att ta med en av Sveriges partiledare när de reser utomlands på semester. Den partiledare som flest resenärer vill semestra med är Centerpartiets Annie Lööf medan Miljöpartiets båda språkrör inte är lika populära sällskap vid utlandsresor, enligt Tickets Sifoundersökning.

Prag - en trevlig weekemdstad i höst, oavsett om du åker med en politiker eller inte!
Prag - en trevlig weekemdstad i höst, oavsett om du åker med en politiker eller inte!

- Med valet för dörren och en valdebatt som kommer eskalera fram till den 9 september är det roligt att så många resenärer kan tänka sig att resa utomlands med någon av våra partiledare. Annie Lööf har sedan flera år tillbaka varit en av Sveriges mest populära partiledare och är nu även mest populär som resesällskap, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Bland de resenärer som kan tänka sig att ta med sig en partiledare på resan väljer var fjärde person Annie Lööf som sällskap, innan Moderaternas Ulf Kristersson (13 procent) och Kristdemokraternas Ebba Busch-Thor (13 procent). Gustav Fridolin och Isabella Lövin från Miljöpartiet är minst populära att resa utomlands med (5 procent respektive 4 procent). Jonas Sjöstedt och Ebba Busch-Thor är något av en vattendelare för kvinnor och män. 16 procent av de kvinnliga resenärerna som gärna reser med en partiledare åker helst utomlands med Jonas Sjöstedt, medan endast 8 procent av männen är sugna på en semester med Vänsterpartiets frontfigur. Ebba Busch-Thor lockar däremot 18 procent av de manliga resenärerna, medan endast 7 procent av kvinnorna är sugna på en utlandsresa med KD:s ledare.

46 procent av Sveriges resenärer kan dock inte tänka sig att ta med sig en partiledare under en utlandssemester. Resenärer från norra Mellansverige är de som är minst benägna (57 procent), medan motsvarande siffra för boende i Göteborg med omnejd endast är 31 procent. Att resa utomlands med en partiledare är klart mer populärt bland män än bland kvinnor. 37 procent av männen svarar att de helst inte reser utomlands med någon av politikerna, medan motsvarande siffra bland kvinnorna är 55 procent.

Sifos förtroendemätning av partiledarna visar dock att rangordning av förtroende inte är samma som valet av resesällskap. 49 procent har ett stort eller mycket stort förtroende för stadsminister Stefan Löfven, medan endast var tionde resenär (som kan tänka sig att resa med en partiledare) önskar stadsministern som sällskap. Centerpartiets ledare är dock ett undantag – 48 procent har stort eller mycket stort förtroende för Annie Lööf och hon är även mest önskat resesällskap.

Vilken partiledare skulle du helst ta med dig på din utlandssemester?

  1. Annie Lööf, 25 procent
  2. Ulf Kristersson, 13 procent
  3. Ebba Busch-Thor, 13 procent
  4. Jimmie Åkesson, 12 procent
  5. Jonas Sjöstedt, 11 procent
  6. Stefan Löfven, 10 procent
  7. Jan Björklund, 6 procent
  8. Gustav Fridolin, 5 procent
  9. Isabella Lövin, 4 procent

Källa: Tickets Sifoundersökning, den andel respondenter som kan tänka sig att resa utomlands med en partiledare


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation, samarbetsförslag eller allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32Katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Prag - en trevlig weekemdstad i höst, oavsett om du åker med en politiker eller inte!
Prag - en trevlig weekemdstad i höst, oavsett om du åker med en politiker eller inte!
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Resetrendsrapporten Ticket Collection: Köparens marknad – men hälften planerar en utlandsresa i sommar28.5.2019 12:08:03 CESTPressmeddelande

Inför fjolårets sommar ökade bokningarna från rekordhöga nivåer, men sedan dess har en länge uppåtgående trend brutits. Detta har lett till kraftig prispress på resor och att det just nu är köparens marknad. Men nästan hälften av svenskarna uppger att de planerar en utlandsresa i sommar. Långresor är fortsatt hett, och Kreta är nära att gå om Mallorca som mest populära resmål. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum