Svenska Curlingförbundet

Svenska succén vid VM i Rullstolscurling. Lag Petersson-Dahl klara för slutspel

Dela

Nio av elva matcher är spelade i grundserien och Sverige med Zandra Reppe, Kicki Ulander, Ronny Persson, Mats-Ola Engborg och Viljo Petersson Dahl ligger på en delad andraplats i VM-tabellen, tillsammans med Kanada.

Foto: © WCF / Alina Pavlyuchik 2020
Foto: © WCF / Alina Pavlyuchik 2020

Vi skrev tidigare att jakten på en slutspelsplats skulle avgöras imorgon torsdag i de sista matcherna mot Slovakien och Norge. Men efter resultaten i kvällspasset blev det klart. Sverige, Kanada och Kina har säkrat en plats i slutspelet vid VM 2020. De två sista matcherna blir ändå mycket viktiga. Lag med placering i 1-2 i grundserien tar direktplatser till semifinal, för lag på placering 3-6 väntar kvartsfinal.

– Vi kommer in till A-VM som elfte-rankade lag och vi är helt klart stolta och lite malliga över det vi har presterat så här långt. Men nöjda, glöm det. Vi kommer att fortsätta på samma sätt med en match i taget och imorgon vet vi hur långt det tar oss, säger förbundskapten Peter Narup.

När curling.se pratar med laget är det direkt efter lagets andra förlust där Kanada vände till seger 9-4 i slutomgångarna.

– Det var självklart en tung förlust men nu har vi analyserat den färdigt och fortsätter att blicka framåt med samma inställning som vi haft hela veckan, säger Peter.

Följ avgörandet med liveresultat på den officiella resultatlistan

https://curlit.com/WWhCC/aspnet/current.aspx?EventID=1

Aktuell VM-tabell

https://curlit.com/WWhCC/aspnet/standings1.aspx?EventID=1

Läs mer

https://worldcurling.org/events/wwhcc2020/?page=news

Sveriges trupp vid VM 2020

Zandra Reppe, Kicki Ulander, Ronny Persson, Mats-Ola Engborg och Viljo Petersson Dahl.
Förbundskaptener: Alison Kreviazuk och Peter Narup

Kontakter

Bilder

Foto: © WCF / Alina Pavlyuchik 2020
Foto: © WCF / Alina Pavlyuchik 2020
Ladda ned bild

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

Curling-VM: Hett efterlängtad VM-premiär för lag Edin i Calgary, Kanada1.4.2021 11:47:10 CEST | Pressmeddelande

Nästan 500 dagar har passerat sedan lag Edin säkrade EM-guldet på hemmaplan i Helsingborg i november 2019. Laget hann också spela några inbjudningstävlingar i början av 2020 innan allt förändrades. Corona-pandemin svepte över världen och för curlingsporten innebar det inställt VM våren 2020 och inställt EM hösten 2020. Detsamma gällde för alla större tävlingar på den europeiska och kanadensiska proffs-touren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum