Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Svenska succéveckan avslutades med ny seger

Dela

Ebba Årsjö vann dagens slalom och är därmed veckens stora dominant under världscupveckan i Schweiz med tre världscupsegrar och en europacupseger på fem starter.

Ebba Årsjö efter seger i slalom. Det var hennes tredje världscupseger på fyra starter under världscupveckan i Schweiz.
Ebba Årsjö efter seger i slalom. Det var hennes tredje världscupseger på fyra starter under världscupveckan i Schweiz.

Fyra världscuptävlingar på fyra dagar har totalt resulterat i fyra pallplatser för det svenska paralandslaget. Ebba Årsjö har dominerat fullständigt och vunnit tre av fyra race, två i storslalom och så dagens avslutande slalom. 

Idag var hon snabbast i båda åken och ohotad etta framför ryskan Varvara Voronchikhina och storstjärnan Marie Bochet som vunnit 8 raka paralympiska guld.

– Jag är väldigt nöjd med mina åk idag och särskilt det andra åket. Det var extremt svåra förhållanden men vår strategi funkade perfekt. Vi valde att gå rundare och det visade sig vara helt rätt. Jag har kämpat en hel del med slalomen men min slalomform är på topp och det känns fantastiskt, säger Ebba Årsjö.

Förutom de tre världscupsegrarna har Ebba även hunnit med en europacupseger under veckan som inte kan sammanfattas med ett annat ord än succé.

– Jag känner mig väldigt trygg i min åkning och jag är såklart otroligt nöjd med veckan. Vi har ett otroligt team som ger oss åkare fina förutsättningar att kunna prestera på topp, säger Ebba.

Aaron Lindström som under torsdagen tog en stark pallplats körde dessvärre ur den mjuka banan redan i första åket. Detsamma även för Arvid Skoglund.  

– Det var en tuff och tajt bana och båda gränslade tyvärr. Det är som detaljer i slalom men vi tar med oss fin teknisk åkning fram till uråkningarna, säger förbundskapten Henrik Bergqvist.

>> Dagens resultat

Vilken succéstart Sverige har fått på världscupsäsongen som nu tar sig vidare till Saalbach i Österrike och fartgrenarna.

– Det har varit en helt fantastisk vecka. Vi är på pallen alla dagar så det går inte att få det bättre. Det visar på att vi är ett lag som hör hemma i världstoppen och jag är extra nöjd med att vi som lag kan lyfta varandra. Det är en rejäl satsning på vintersidan från förbundet och det är häftigt att det redan syns i resultaten, säger Bergqvist.

Den extremt korta och anpassade världscupsäsongen fortsätter alltså till Saalbach 1-7 februari och avslutas i Ryssland 22 februari till 7 mars.  

Kontaktuppgifter:

Henrik Bergqvist, förbundskapten 

Tele: 070-579 34 39

Kontakter

Bilder

Ebba Årsjö efter seger i slalom. Det var hennes tredje världscupseger på fyra starter under världscupveckan i Schweiz.
Ebba Årsjö efter seger i slalom. Det var hennes tredje världscupseger på fyra starter under världscupveckan i Schweiz.
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten och Sveriges deltagande i Paralympics. 

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Kvinnors utanförskap och ohälsa riskerar att fortsätta 202125.1.2021 06:30:00 CETPressmeddelande

Under Coronaåret 2020 blev sambandet mellan utanförskap, stillasittande och ohälsa tydligt. Många fick för första gången uppleva frustrationen över att få sin vardag ”beskuren” med inställda aktiviteter, sociala sammanhang som försvann och lokaler som plötsligt inte längre vara tillgängliga, något som faktiskt redan var vardag för en stor grupp – personer med funktionsnedsättning. Som en effekt av detta blev kvinnors utsatthet i och utanför hemmet mer synlig. Trots ökat fokus finns det fortfarande en stor grupp kvinnor som inte syns. Inte ens i statistiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum