SchibstedSchibsted

Svenskar föredrar utländska serier framför svenska 

Dela

Är utländska serier kanske svenskarnas nya favorit när det kommer till streaming? Om man tittar på tv.nu:s senaste undersökning finns det mycket som pekar på det. Under oktober gjordes en undersökning med “Svenska TV-panelen” som visade att majoriteten av svenskarna föredrar utländska serier framför svenska.

Helena Folcker och Lina Femtvik
Helena Folcker och Lina Femtvik

Utbudet av serier ökar kraftigt då fler internationella streamingtjänster ger sig in på den svenska marknaden. Här har produktionen av svenska serier varit en stark trend hos flera streamingtjänster. Nu visar tv.nu:s senaste undersökning med “Svenska TV-panelen” att svenska serier inte är vad man föredrar. Undersökningen visar att närmare 60% av alla svenskar helst tittar på utländska serier.

Att fler föredrar utländska serier är lite anmärkningsvärt i och med att våra svenska streamingtjänster satsar mycket på lokalt innehåll. Däremot finns det vissa genres där svenskt innehåll står sig starkt, något som de svenska streamingtjänsterna borde satsa extra på, säger Helena Folcker, VD på tv.nu. 

I samma undersökning ser man också att varannan svensk föredrar genren krim när de tittar på serier och att nästintill alla gillar dokumentärer. Endast 6% har svarat att de inte tittar på dokumentärer. Av dem som gillar dokumentärer är det också tydligt att krim är den populäraste genren att titta på. 

True Crime har på senare tid seglat upp och blivit en favorit hos våra dokumentärälskare. Men att nästan alla svenskar tittar på dokumentärer var en rolig överraskning. Denna insikt vill vi ta tillvara på för att hjälpa våra användare att hitta nya favoriter när de besöker oss, säger Lina Femtvik, CMO på tv.nu. 

För ytterligare information, kontakta:  

Lina Femtvik, marknadschef/CMO, tv.nu 
lina.femtvik@schibsted.com 

Om tv.nu

tv.nu är Sveriges största tv-guide med över 2,3 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group med systerbolag som Aftonbladet, SvD, klart.se, Yepstr.com, hygglo.se, Blocket, Lendo m.fl. Bolaget har ca 25 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm, som delas med systerbolagen.

Om Svenska TV-panelen

Svenska TV-panelen är en återkommande undersökning som görs av tv.nu och besvaras av tv.nus användare. Panelen är en av Sveriges största som svarar på frågor om tv och streaming. Totalt har 8276 tv-tittare svarat i denna undersökning.

Bilaga


Vilken föredrar du mest: svenska eller utländska serier?

 

Totalt

Svenska serier

31.70%

Utländska serier

58.60%

Inget av ovan

9.70%

Vilka genrer föredrar du att titta på när det kommer till serier?

 

Totalt

Drama

37%

Kriminal

49%

Romantik/Kärlek

21%

Dokumentär

37%

Thriller

34%

Komedi

28%

Annat

7%

För dig som gillar dokumentärer: vad är mest intressant för dig? (välj en eller flera)

 

Totalt

Biografi

34%

Svenska historiska händelser

40%

Kriminal

43%

Politiska

20%

Sport

16%

Annat

9%

Tittar inte på dokumentärer

11%

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Helena Folcker och Lina Femtvik
Helena Folcker och Lina Femtvik
Ladda ned bild

Länkar

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Premiär! Omni Ekonomi tar över aktieprogrammet och succén #Uppesittarkväll22.2.2021 12:00:00 CETPressmeddelande

Omni Ekonomi tar över och sänder #Uppesittarkväll med start nu på onsdag. Precis som tidigare kommer programmet att sändas kvällen före löning varje månad med aktieprofilerna Albin Kjellberg och Nicklas Andersson som programledare. "Det känns naturligt att Omni Ekonomi tar över programmet. Vi är ju destinationen för alla som älskar aktier och sparande", säger Henrik Danielsson, redaktör på Omni Ekonomi och nu även redaktör för #Uppesittarkväll.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum