Ving Sverige AB

Svenskarnas kärlek till Gran Canaria består

Dela

Gran Canaria är resmålet som många svenskar tagit till sitt hjärta. Så pass mycket att man återvänder gång på gång till den kanariska ön. 6 av 10 har varit på Gran Canaria fyra gånger eller fler visar Vings resepanel där 10 354 svenskar svarat på frågor om att semestra på Gran Canaria.

Strandpromenaden i Maspalomas lockar många svenskar. Foto Pontus Wallin.
Strandpromenaden i Maspalomas lockar många svenskar. Foto Pontus Wallin.

Med skön värme, stabilt klimat och relativt kort flygresa från Sverige kan man förstå att resmålet lockar många turistande svenskar. Under 2017 reste till exempel ca 325 000 svenskar till Gran Canaria enligt den kanariska turistbyrån.

-  Det är lätt att förstå varför hundratusentals svenskar väljer att resa till Gran Canaria år efter år, det är få resmål som kan leverera lika mycket i form av fina stränder, bra hotell, shopping, spektakulär natur, restauranger, nattliv, golfbanor och dessutom ett behagligt klimat året runt, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Thomas Cook Northern Europe/Ving.

Nära 9 av 10 vill tillbaka 

På frågan om man kan tänka sig att återvända till Gran Canaria på semester så svarar 87 procent ja, medan drygt 5 procent svarar nej och 8 procent att de inte vet. Av dem som svarat i resepanelen har 6 av 10 varit på Gran Canaria fyra gånger eller fler. 26 procent två till tre gånger och 14 procent en gång (10 347 svar).

Gran Canaria 2.0

Ving bad också de svarande att fritt svara på vilka positiva förändringar man sett på Gran Canaria de senaste åren. Många tar då upp att Gran Canaria har förändrats till det bättre med allt från finare hotell, infrastruktur med bättre vägar, promenadstråk och bra krogar(öppen fråga 3292 svar).

Deltagarna fick också fritt lämna tre ord som de förknippar Gran Canaria med. Många nämner sol, bad, värme, mat & dryck, avkoppling, klimatet, kort flygresa och människorna.


Vad är det som lockar med Gran Canaria?  (10 500 svar, max tre svar möjliga)

  1. Klimatet är bra 65 procent
  2. Relativt kort flygresa (6 timmar) 41 procent
  3. Jag har varit där förut och känner mig hemma 23 procent
  4. Det är ett prisvärt resmål 19 procent
  5. God mat och dryck 18 procent

Vilket resmål tycker du bäst om på Gran Canaria? (9 766 svar)

  1. Playa del Inglés 25 procent
  2. Puerto Rico 15 procent
  3. San Agustin 11 procent
  4. Puerto de Mogán 10 procent
  5. Maspalomas 9 procent

Smultronställen

När deltagarna i resepanelen fick tipsa om de smultronställen man har på Gran Canaria är det framför allt några resmål som sticker ut och som återkommer bland svaren, det är bland annat Puerto Rico, pittoreska Puerto de Mogán och Maspalomas samt strandpromenaden Las Canteras i Las Palmas. Många uppgav även golfrundor och stranden som sina smultronställen.


Vings Gran Canaria

Ving har haft resor till Gran Canaria sedan 60-talet och är experter på ön. Med över 200 hotell och 12 resmål har Ving det bredaste programmet i branschen på Gran Canaria. Bland hotellen hittar man Vings populära familjehotell Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club (O.B.C.) och Sunprime Hotels för vuxna. Man kan uppleva storstaden Las Palmas, nöjeslivet i Playa del Inglés eller bara varva ner i solsäkra Puerto de Mogán.

Läs mer om Vings Gran Canaria här.

Om Resepanelen:
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 12 433 personer. Undersökningen genomfördes under perioden 27/8-9/9 2018. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Kontakter

Bilder

Strandpromenaden i Maspalomas lockar många svenskar. Foto Pontus Wallin.
Strandpromenaden i Maspalomas lockar många svenskar. Foto Pontus Wallin.
Ladda ned bild
Pittoreska Puerto de Mogán. Foto Mats Högberg
Pittoreska Puerto de Mogán. Foto Mats Högberg
Ladda ned bild
Detta förknippar vi främst Gran Canaria med.
Detta förknippar vi främst Gran Canaria med.
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

Nu släpps Vings Semesterrapport19.6.2019 10:57:33 CESTPressmeddelande

Nu presenteras 2019 års upplaga av Semesterrapporten som i år för första gången är nordisk. Rapporten visar bland annat att designhotell blir allt viktigare för destinationer, och så även hotellens restaurangkoncept. Hållbarhet är viktigt och den moderna paketresan är mer rätt än någonsin. Rapporten visar också att för Gen Z och Millenals är trenden att många väljer bort solbränna och festande till förmån för lokala upplevelser och tid för återhämtning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum