Ticket

Svenskarnas resefavoriter – Greklands bästa öar

Dela

Svenska resenärer har under många år haft en speciell kärlek till den grekiska övärlden, med välkända Kreta, Rhodos och Kos i spetsen. Inför årets sommarresor toppar Kreta listan över mest bokade grekiska resmål, men det är nya favoriten Parga på norra Greklands fastland som i tider av minskade resebokningar går mot strömmen och ökar antalet bokningar, enligt Tickets bokningsstatistik.

Korfu, en Greklandsfavorit i sommar
Korfu, en Greklandsfavorit i sommar

- Grekland är en riktig sommarklassiker, och fler och fler svenskar upptäcker öar bortom dem mest välkända. Skiathos och Skopelos är ett par favoriter, Parga på fastlandet är otroligt mysigt, men även mindre kända Paros och grannen Antiparos är mer än värda en rekommendation, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Den grekiska övärlden består av närmare 1500 öar, och har under lång tid funnits med bland svenska resenärers favoritresmål. De största och mest välkända öarna, exempelvis Kreta och Rhodos, har ända sedan charterns intåg varit med i toppen över mest populära semesterresmål, men under de senaste åren har trenden gått mot att upptäcka mindre besökta platser. Korfu, som ligger längst norrut på Greklands västra sida mot gränsen till Montenegro och Albanien, är känd som den gröna ön. Mysiga Skopelos sattes på kartan när ön utgjorde fonden till filmen Mamma Mia, och klassiska Santorini är sagolikt vykortsvacker.

- Det finns så många grekiska öar att välja på, oavsett om man reser med eller utan barn, om det är avslappnat lugn, äventyr, eller nattliv som står i centrum för resan. Fler svenskar än tidigare väljer också att kombinera ett par öar under samma resa, för att verkligen göra det mesta av semestern, säger Katarina Daniels.

Parga, den mysiga lilla staden på norra Greklands fastland, går mot den minskande bokningstrenden och ökar istället antalet resebokningar med drygt 10 procent inför sommarens utlandsresor. Staden passar alla resesällskap och det är lätt att varva lugna dagar vid havet med spännande utflykter.

Tickets grekiska favoriter:

  • Korfu: oslagbar kombination av fina stränder och vackra vandringsleder i hisnande bergslandskap.
  • Antiparos: genuin grekisk miljö, med fokus på god mat och lugn strandsemester.
  • Kefalonia: vänlig stämning, mycket musik och en speciell matkultur där det grekiska köket möter italienska influenser.
  • Naxos: fantastiska, barnvänliga stränder ger ett riktigt badparadis för semestrande familjer.
  • Kalymnos: vackra, bergiga landskap, känt för sina många klättringsleder perfekt för den äventyrlige resenären.
  • Thassos: genuin ö, med ett fåtal utländska turister. Här semestrar snarare grekiska familjer, och prisnivån är lägre än på många andra grekiska öar.
  • Ios: känt för sitt intensiva nattliv.
  • Mykonos: för jetset-resenären som gärna njuter av en lyxigare atmosfär.
  • Paxos: en hemligare ö med lugnt tempo och kristallklart vatten.
  • Samos: skiftande, bergig natur, dit många par söker sig för en romantisk semester.

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Korfu, en Greklandsfavorit i sommar
Korfu, en Greklandsfavorit i sommar
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Virus och oroligheter till trots – ökande resebokningar i januari11.2.2020 07:45:00 CETPressmeddelande

Januari är en av de svenska resenärernas mest intensiva resebokningsmånader, då många bokar in årets utlandssemestrar. Trots stor medial uppmärksamhet kring framför allt coronaviruset i Kina ökade antalet resebokningar under januari med 9 procent, jämfört med januari 2019. De första dagarna i februari månad så skedde dock en förändring i kundbeteendet, och efterfrågan skiftade från Kina och näraliggande länder till andra resmål, enligt ny statistik från Ticket.

Trendspaning: 2020 års stora resetrender23.1.2020 00:00:00 CETPressmeddelande

Svenskarnas resebeteende har aldrig varit statiskt utan förändras från år till år, men är i dessa tider under större förändring och ökad medvetenhet än någonsin tidigare. Flera av de trender som både Ticket och övriga branschen ser inför det nya decenniet gäller ett mer hållbart och medvetet resande, med fokus på nya, lite mindre besökta resmål, avslappning och hälsa – gärna med naturen i centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum