Resia AB

Svenskarnas reslust ökar 2017

Dela

Svenskarnas stora reslust håller i sig 2017. Antalet resebokningar hittills för hela året har ökat med 17 procent jämfört med 2016. Och för många räcker det inte med en resa under året. En tredjedel av svenskarna reser minst två gånger (30 procent). En trend är också att man helst reser när det inte är lov och ledigheter i Sverige (38 procent). Det visar en undersökning av TNS SIFO samt färsk bokningsstatistik från Resia.

Källa: Matton Images
Källa: Matton Images

– Svenskarnas reslust fortsätter att öka 2017. Att resa är helt enkelt årets höjdpunkt för många svenskar och allt fler prioriterar flera resor om året före mycket annat. Vi ser också att man bokar sina resor med kortare varsel, därför tror jag att vi kommer att få se en ännu större bokningsökning i slutet av året, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Den 17-procentiga ökningen för 2017 är baserad på bokningar som gjordes mellan den 24 december och den 2 januari. Sommarresorna har hittills en ökning på 13 procent. Men enligt undersökningen åker svenskarna allra helst på utlandssemester under lågsäsongen – när det inte är lov och ledigheter. Övrig tid på året går alltså före sommaren, höst- och sportlov samt påsken.

– Som vanligt är det just nu en rusning efter sommarens resor och vissa populära hotell är redan uppbokade. Men även i vår bokningsstatistik ser vi en allt större efterfrågan på resor under veckor som det inte är ledighet. September har blivit en av årets hetaste semestermånader – inte minst bland småbarnsfamiljer. Då har det blivit mer behagliga temperaturer runt Medelhavet och man slipper trängas på såväl stranden som runt poolen. Att priset är lägre under lågsäsongen lockar såklart också många svenskar, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Mest bokade länder för 2017

1. Spanien

2. Thailand

3. USA

4. Grekland

5. Cypern

6. Italien

7. Kroatien

8. Storbritannien

9. Mexiko

10. Australien

* Topplistan är hämtad från Resiabarometern 2017 och avser resor som genomförs från och med den 1 januari till 31 december 2017.

Undersökningen från TNS SIFO är baserad på totalt 1 322 intervjuer som utfördes på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år. 

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Källa: Matton Images
Källa: Matton Images
Ladda ned bild

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum