ManpowerGroup

Svensken drömmer om att bli administratör

Dela

Administratör har överraskande avancerat till första plats på topplistan över svenskarnas drömjobb, visar Sveriges största arbetslivspanel Manpower Work Life. Yrket lockar främst anställda och arbetssökande medan de studerande inte är lika frälsta.

Administratör har överraskande avancerat till första plats på topplistan över svenskarnas drömjobb 2016.
Administratör har överraskande avancerat till första plats på topplistan över svenskarnas drömjobb 2016.

– För många är det säkert förvånande att administratör seglat upp som etta på listan. Men det är ett varierande och ansvarsfullt arbete som kräver ordning och reda och ibland också diplomati. Ofta är administratören den spindel i nätet som får verksamheten att fungera, säger Monica Längbo, HR-direktör för ManpowerGroup Sverige.

De som lockas av rollen som administratör ser det framför allt som ett spännande och personligt utvecklande arbete, visar den nya undersökningen från Manpower Work Life. Både bland anställda och arbetssökande hamnar yrket högt, på första respektive andra plats. Men de studerande är inte lika sålda och i den gruppen kommer administratör först på sjunde plats – efter yrken som lärare, läkare och polis.

Administratör är en samlingsbeteckning för en mängd yrkestitlar. Det handlar om allt från löneadministratörer och marknadsassistenter till medicinska sekreterare och nätverksadministratörer. Arbetet kräver ständig vidareutbildning i språk, ekonomi och IT.

Även ManpowerGroup märker av det ökade intresset för administratörsjobbet.

– Vi söker för närvarande drygt 200 administratörer för våra kundföretags räkning. Trycket är stort på de här tjänsterna. Det handlar om jobb över hela landet inom vitt skilda branscher, säger Monica Längbo.

Svenskarnas drömjobb 2016

  1. Administratör
  2. Ingenjör
  3. Projektledare
  4. Ekonom
  5. Entreprenör
  6. Säljare
  7. Författare
  8. Managementkonsult
  9. Lärare
  10. Äventyrare

Administratörsyrket är särskilt attraktivt bland gymnasieutbildade, medelålders kvinnor som bor utanför storstadsregionerna, medan ingenjörsyrket är särskilt populärt bland unga, framför allt högutbildade unga män.

Här finns hela rapporten Drömjobb att ladda ner. Där finner du också tio-i-topplistorna med anställdas, arbetssökandes och studerandes drömjobb.

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43
helene.belin@manpowergroup.se

Om Manpower Work Life

Manpower Work Life-undersökningarna genomförs två gånger per år av Kairos Future på uppdrag av ManpowerGroup Sverige. Manpower Work Life-panelen i Sverige består av närmare 20 000 personer och är representativ för den arbetsföra befolkningen med avseende på kön, ålder och bostadsort. Den senaste undersökningen genomfördes under februari och mars och omfattar anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande. 4 398 personer har svarat på frågorna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Administratör har överraskande avancerat till första plats på topplistan över svenskarnas drömjobb 2016.
Administratör har överraskande avancerat till första plats på topplistan över svenskarnas drömjobb 2016.
Ladda ned bild

Dokument

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

ManpowerGroup™ är världsledande på att hitta rätt lösning utifrån människans potential och företagens ambition. Vi hjälper såväl små som stora verksamheter i många olika branscher under fyra varumärken: ManpowerGroup™ Solutions, Experis, Manpower och Right Management.

Vi finns i mer än 80 länder över hela världen. Genom globala insikter och lokal expertkunskap, ökar vi framgången för våra kunder.

I Sverige finns finns vi representerade på mer än 70 kontor och har totalt drygt 12.000 anställda. 
Verksamheten genererar drygt 20.000 jobb varje år.

Manpower.se är en av de ledande jobbsiterna i Sverige med drygt 200.000 aktiva cv och mellan 8.000 - 15.000 aktuella jobbannonser. För mer information eller för att söka lediga jobb - besök manpower.se

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum