Svenska Triathlonförbundet

Svenskt EM Guld i Triathlon

Dela

Tilda Månsson 18 år vann idag sin tredje mästerskapsmedalj och denna gången tog hon hem första platsen för juniorer på Triathlon EM i Polen.

Tilda Månsson som tillhör föreningen Väsby SS Triathlon genomfördes ett mycket kontollerar race idag på EM i Olsztyn, Polen. 

Redan i gårdagens semifinal heat visade Tilda prov på att hon kommer slåss för guldet då hon överlägset vann sitt heat. 

Tilda genomförade racet felfritt och låg under hela loppet i täten och mot slutet visar hon varför hon kan titulera sig som Europamästarina med en sluttid på sju sekunder före tvåan. Tilda kom i mål på tiden 00:25:46.

I finalracet visade Tilda att hon har det som krävs för pallen med sitt junior EM och junior VM silver från 2021 och Europa Cup vinst för två veckor sedan. 

Klassen som Tilda tävlade i här på EM kallas för supersprint där man simmar 500m, cyklar 12km och löper 3,1km.

Näst på tur för Tilda är Nordiskt Mästeskap och Svenskt Mästerskap i Triathlon som avgörs på Linköping Triathlon den 6 juni. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

031-726 61 86https://www.svensktriathlon.org/

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum