Svenska Ishockeyförbundet

Sverige arrangerar Junior-VM 2024 istället för 2022

Dela

Med anledning av den rådande Coronapandemin beslutade det Internationella ishockeyförbundet idag, i samråd med Svenska Ishockeyförbundet, att flytta arrangörskapet av Junior-VM 2022 till 2024.

Det Internationella förbundet har idag genomfört ett styrelsemöte där beslut fattats om kommande internationella VM-turneringar. Som tidigare kommunicerats ställdes U18-VM för damer in som skulle spelats i Linköping och Mjölby. På mötet togs också beslut o­­m Junior-VM som i år spelas i Edmonton. Mästerskapet kommer att genomförs i en ”bubbla” med tomma läktare likt pågående NHL-slutspel. Som en följd av det och att Kanada redan sålt 300,000 biljetter så fattades också beslutet att Kanada står för arrangörskapet av Junior-VM även säsongen 2021/2022. Eftersom Junior-VM planerades att arrangeras i Sverige och Göteborg 2022 skjuts arrangemanget i Sverige fram till säsongen 2023/2024.

- Vi har all respekt för det här läget som påverkar hela världen och internationell ishockey. Vi hade självklart velat stå för arrangemanget som planerat redan nästa år men ser nu fram emot en riktig hockeyfest säsongen 2023/2024 istället. Vi ser framför oss att kunna genomföra det här arrangemanget tillsammans med Göteborg som planerat men med två års förskjutning. Vi har redan idag ett bra samarbete med Göteborg och hoppas fortsätta på samma sätt, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet.

- I sincerely thank the Swedish Ice Hockey Association and the City of Gothenburg for their understanding and cooperation which enabled us to come to this agreement,” said IIHF President René Fasel. “This solution will allow for the IIHF together with Hockey Canada to reduce the overall costs associated with putting on the 2021 tournament in a bubble environment.

- We asked a lot of our Swedish partners to make this adjustment in a short amount of time, but we needed their cooperation to save this tournament and make it possible for the World Juniors to be delivered this year, said IIHF President René Fasel.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum