Svensk Innebandy

Sverige besegrade Schweiz - vann brons i U19-VM

Dela

Sverige visade prov på stark lagmoral när laget hämtade ikapp ett stort underläge i bronsmötet mot Schweiz. Till slut kunde Sverige vinna med 7-6 efter att Melker Hemmingberg placerat in det avgörande målet i slutminuten. "Det var en jättefin pass så jag ville bara få den på mål och så gick den in, så det var skönt. Det var kul att få fira framför publiken med laget idag", säger Melker Hemmingberg.

Foto: IFF/Martin Flousek
Foto: IFF/Martin Flousek

Sverige öppnade matchen bäst mot Schweiz och hade en 2-0 ledning efter dryga sex spelade minuter i den första perioden. Därefter kom mycket att handla om Schweiz som kunde gå ifrån till 5-2 innan Sverige började med att hämta ikapp. Med bara femtio sekunder kvar att spela kunde sedan Melker Hemmingberg sätta det avgörande målet och Sverige vann till slut med 7-6 mot Schweiz. 

- Vi kommer inte upp i nivå alls i de två första perioderna men vi höjde oss i sista och där tycker jag att vi vänder matchen och vinner rättvist till slut, säger Melker Hemmingberg. 

Under matchens gång så valde förbundskapten Markus Puskala att skaka om lite i formationerna, något han själv menar behövdes. 

- Det är inte ofta som jag drar igång tombolan som jag gjorde idag men idag var vi tvungna att göra det. Så det var en tombola som gick igång efter halva matchen för att väcka lite och det är jättestarkt att de svarar upp och vinner, säger Markus Puskala. 

Även om gårdagens förlust i semifinalen fortfarande sitter kvar litegrann så betyder dagens bronsmedalj mycket för Markus Puskala som i och med bronsmötet i U19-VM i Brno nu gjorde sin sista match som U19-förbundskapten. 

- Den betyder jättemycket. Det är klart att man alltid vill ha de ädla medaljerna, men jag kommer att bära den här medaljen med stolthet för jag tycker verkligen att vi har varit ett fantastiskt bra lag. Vi har inte haft mycket med oss den här turneringen heller, om man tänker på semifinalen, och jag känner att vi vann ju ett brons. Det är alltid skönt att vinna sista matchen i ett VM. Full credd till hela laget och hela staben och allting runtomkring, avslutar Markus Puskala. 

Matchfakta
Schweiz-Sverige 6-7 (4-2, 2-2, 0-3)

Första perioden
0-1 (04.08) Hannes Nyström (Joel Ekström)
0-2 (05.53) Mattias Lövenfors (Hjalmar Hjorth)
1-2 (06.55) Kimo Oesch (Gian Thoni)
2-2 (13.15) Kimo Oesch (Claudio Schmid)
3-2 (17.41) Dylan Hasenbohler (Claudio Schmid)
4-2 (19.01) Matteo Steiner (Luca Fankhauser)

Andra perioden
5-2 (00.17) Claudio Schmid (Severin Ott)
5-3 (03.57) Emil Jacobsson (Hannes Nyström)
6-3 (10.05) Gian Thoni (Kimo Oesch)
6-4 (13.39) Hannes Nyström (Melker Hemmingberg)

Tredje perioden
6-5 (12.01) Hannes Nyström 
6-6 (13.50) Mattias Lövenfors (Joel Ekström)
6-7 (19.10) Melker Hemmingberg (Hannes Nyström)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: IFF/Martin Flousek
Foto: IFF/Martin Flousek
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum