Svenska Bandyförbundet

Sverige deltar inte i herrarnas U21-VM i Finland

Dela

Sverige skickar ingen spelartrupp till herrarnas U21-VM som spelas i Jyväskylä i Finland den 19 - 23 januari. Svenska Bandyförbundet har fattat beslutet utifrån det rådande pandemiläget och anser sig inte kunna garantera spelarnas säkerhet.

– Det är så klart jättetråkigt att inte få spela. Vi hade verkligen sett fram emot detta och killarna är laddade. Men jag respekterar beslutet och det var heller inte helt oväntat, säger Pierre Roos, förbundskapten för U21 Herr.

– Pandemin gör det verkligen svårt för oss att bedriva den typ av landslagsverksamhet som vi önskar, men samtidigt är ju läget som det är. Spelarnas säkerhet går först och kan vi bidra till minskad smittspridning så gör vi självklart det, säger Pierre Roos. 

Tidigare mästerskapsresultat

Senaste mästerskapet spelades 2019 i Ryssland där hemmanationen vann turneringen och är regerande världsmästare efter finalseger mot Sverige med 7-1 .

År

Guld

Silver

Brons

2019 i Ryssland

Ryssland

Sverige

Finland

2017 i Sverige

Sverige

Ryssland

Finland

2016 i Finland

Sverige

Ryssland

Finland

2013 i Ryssland

Ryssland

Sverige

Finland

2011 i Ryssland       

Ryssland     

Sverige      

Finland      

1992 i Ryssland

Sverige

OSS

Finland

1990 i Sverige

Sovjet

Sverige

Finland

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum