Svenska Handbollslandslaget

Sverige EM-laddar i Karlskrona och Kalmar

Dela

De svenska damerna kommer att ha sitt EM-förberedande läger i Karlskrona och spela en landskamp där och en i Kalmar i slutet av oktober.

Foto: Jeanette Lindeskog/ Handbollslandslaget
Foto: Jeanette Lindeskog/ Handbollslandslaget

 

För drygt en månad sedan avslutades damernas landslagssäsong när Island och Turkiet besegrades i de avslutande EM-kvalmatcherna och Sverige kan nu blicka fram mot sitt elfte raka EM-slutspel. 

Lottningen ägde rum i den slovenska huvudstaden Ljubljana i slutet av april och Sverige ställs mot Danmark, hemmanationen Slovenien och Serbien i gruppspelet i Celje. 

Sedan tidigare står det klart att kommande svenska landskamper spelas mot Brasilien i Uppsala (29 september) och Eskilstuna (1 oktober) och nu är det också klart att samlingen inför EM blir i Karlskrona med start 26 oktober. Två matcher är inplanerade: fredagen den 28 oktober spelar Sverige i nya Hatstore Arena i Kalmar och söndagen den 30 oktober i Brinova Arena i Karlskrona. Arbetet med att hitta motståndare har nu börjat då EM-kvalet är avslutat och lottningen genomförd. 

– Vi föredrar alltid att ladda inför mästerskapen på hemmaplan och efter att ha varit i Trollhättan och Skövde de senaste två åren är det nu Blekinge och Småland som väntar. Jag vet att vi kommer att ha riktigt bra förutsättningar där och det blir kul att spela matcher i två väldigt fina arenor, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

Senast de svenska damerna spelade i Karlskrona var i VM-kvalet mot Slovakien 2019 medan vi får gå tillbaka ända till 1958 för den senaste damlandskampen i Kalmar, då Sverige föll mot Danmark med 4–12. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jeanette Lindeskog/ Handbollslandslaget
Foto: Jeanette Lindeskog/ Handbollslandslaget
Ladda ned bild

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

 

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 24 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM och såväl herr- som damlandslaget har det senaste decenniet nått minst semifinal i samtliga tre mästerskap. 2022 vann herrlandslaget EM-guld. 

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap och 2023 kommer såväl herrarnas som damernas VM att spelas på svensk mark. 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum