Svenska Ishockeyförbundet

Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz spelar Beijer Hockey Games

Dela

Idag kan Euro Hockey Tour-länderna tillsammans meddela att Schweiz bjudits in att spela Beijer Hockey Games i Stockholm och Avicii Arena 5–8 maj.

– Det är glädjande att Schweiz tackat ja till inbjudan att delta i Beijer Hockey Games. Schweiz har de senaste åren etablerat sig på en hög internationell nivå med goda resultat i mästerskap och vi väntar oss bra hockeymatcher i Avicii Arena i början av maj, säger Olof Östblom, tävlingschef för Svenska Ishockeyförbundet.

Beijer Hockey Games spelas den 5–8 maj, bara en vecka innan hockey-VM inleds i Finland och många VM-spelare kommer att finnas på plats i Avicii Arena. I den inledande matchen mot Tjeckien kommer Svenska Ishockeyförbundet även att viga kvällen åt ett jubileumsfirande.

– Svenska Ishockeyförbundet fyller 100 år 2022 och det vill vi självklart uppmärksamma i samband med att vi arrangerar vår största årliga turnering på hemmaplan. Därför kommer vi att arrangera en jubileumsmatch den 5 maj då Sverige ställs mot Tjeckien. Glädjande är att det redan är ett bra intresse för turneringen så nu ser vi fram emot att bjuda publiken på en lika härlig folkfest som 2020 då vi sist arrangerade turneringen i Avicii Arena, säger Jesper Björck, marknadsansvarig för Svenska Ishockeyförbundet.

ACKREDITERING

För att ansöka om mediaackreditering till Beijer Hockey Games fyller du i bifogat formulär och skickar till bhgmedia@swehockey.se senast den 22 april.

 

SPELSCHEMA

Torsdag 5 maj
19.00, Tjeckien – Sverige, Avicii Arena
18.30, Finland – Schweiz, Tammerfors (lokal tid)

Lördag 7 maj
12.00, Finland – Tjeckien, Avicii Arena
16.00, Sverige – Schweiz, Avicii Arena

Söndag 8 maj
12.00, Schweiz – Tjeckien, Avicii Arena
16.00, Sverige – Finland, Avicii Arena

Biljetter till Beijer Hockey Games hittar du här

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Erik Gustafsson, Luleå HF är Rinkens Riddare säsongen 2021-202213.5.2022 13:56:43 CEST | Pressmeddelande

Rinkens Riddare i svensk ishockey är ett av de äldsta hederspriserna. Hans "Stöveln" Öberg, Gävle GIK fick det första 1962/63. Efter förra säsongen premierades Oscar Möller, Skellefteå AIK. Det är Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna som nominerar pristagaren. Efter säsongen 2021/22 har Luleå Hockeys back Erik Gustafsson, 33 utsetts till Rinkens Riddare. Priset utdelas till en framstående spelare, som samtidigt visat sig vara en gentleman på och utanför isen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum