Svensk Innebandy

Sverige föll mot Tjeckien Euro Floorball Tour: "Tar med oss hur vi växer"

Dela
Sveriges U19-damer förlorade den andra matchen i Euro Floorball Tour (EFT). Efter 60 minuter var slutsiffrorna 4-2 till Tjeckiens favör men förbundskapten Johan Hydling ser positiva delar från dagens match. "Vi tar med oss hur vi växer igenom matchen och tar mer initiativ", säger förbundskaptenen efter matchen.
Trots en forcering i sista perioden lyckades inte Sverige vända mot Tjeckien. Foto: Per Wiberg

Det var drabbning där Sverige blev inriktade på spelvändningar och Tjeckien spelförande från start. När Cajsa Alm la in kvitteringen till 1-1 kändes det som att Sverige fått momentum men omställningslägena som fanns blev inte till några målgivande chanser.

Istället var det Tjeckien som åter tog kommandot i andra perioden och gick ifrån till en 3-1-ledning.

– Vi önskar att vi var hungriga redan från start men vi fick effekt av det vi sa i pauserna. Inför tredje tryckte vi hårt på att vi skulle vara girigare, skjuta mer och pressa på ordentligt. Det ser vi också att spelarna tar till sig och hanterar bra.

Attackerna kom också från Sverige där skotten ökade markant. Men trots en vacker reducering – som avslutades av Saga Emtell – kom de blågula inte närmare än 4-2.

– Jag tycker att vi fick bra resultat av hur vi lyckades med man-man-pressen och det blev att vi fick mer energi av det, summerar målskytten Saga Emtell.

Sveriges U19-damer har nu en förlust och en vinst efter två spelade matcher. I den avslutande söndagsmatchen väntar Finland, en match som spelas 13.00 (svensk tid).

– Nu vill jag ha revansch. Nu vill jag bara in och vinna den matchen direkt, säger Saga Emtell.

Finland vann sin första match mot Tjeckien med 3-2 efter straffavgörande.