Sverige för UNHCR

Sverige för UNHCR i nytt samarbete med Refunder Scandinavia

Dela

Sverige för UNHCR har inlett ett samarbete med Refunder, Sveriges största cashbacksajt. Varje gång du handlar via Refunder får du återbäring på dina onlineköp. Genom vårt samarbete kan Refunders medlemmar nu ge bort en del av sin återbäring till UNHCR och hjälpa människor som tvingats lämna sina hem och fly för sina liv.

– Vi är oerhört glada över att Refunder valt att gå in i samarbetet med Sverige för UNHCR och att de är med och hjälper människor på flykt. Idag är nära 70 miljoner människor på flykt, vilket är fler än någonsin hittills och alla positiva krafter behövs för att mobilisera resurser. Vi hoppas såklart att så många som möjligt av Refunders medlemmar vill vara med och bidra genom att skänka en del av sin återbäring till förmån för UNHCR:s arbete, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

– Jag är väldigt stolt över att vi fått till det här samarbetet. UNHCR:s uppdrag är otroligt viktigt och vi är glada över att kunna ge våra medlemmar möjligheten att på ett enkelt sätt bidra. Det känns också viktigt för oss att kunna skänka pengar för varje ny medlem som rekryteras till Refunder, säger Fredrik Ohlsson, medgrundare och VD på Refunder.

Hur fungerar det?

När man som kund hos Refunder får sin återbäring så finns nu möjligheten att runda ner till närmaste tjuga. Pengarna går till FN:s flyktingorgan UNHCR och arbetet för människor på flykt. För varje ny medlem som Refunder får kommer de dessutom att skänka 50 kronor till UNHCR.

https://www.refunder.se/unhcr

När människor tvingas på flykt lämnar de allt bakom sig för att finna säkerhet. Sina hem, sina ägodelar, sina liv. Nu finns det möjlighet att handla på nätet och samtidigt hjälpa de som flyr. Genom att skänka en del av din återbäring kan du ge nödhjälp och tak över huvudet till dem som har förlorat allt. Över hälften av alla flyktingar i världen är barn.

Kontakter

Amelie Häger, Ansvarig strategiska partnerskap, Sverige för UNHCR
073-914 70 23

Fredrik Ohlsson, Grundare och VD, Refunder Scandinavia
0708-484 446

Länkar

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

En tredjedel av företagens julbord ställs in – de anställda vill att pengarna går till välgörenhet10.11.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

Julen 2020 blir ingen vanlig jul. Spridningen av coronaviruset fortsätter att stiga vilket märks på företagens julfiranden. 35 procent av de anställda anger att julbordet med kollegorna ställs in på grund av covid-19. Ytterligare 32 procent är tveksamma till om det blir av. Samtidigt är majoriteten positiva till att pengarna istället används till välgörenhet. Det visar en ny undersökning som Sverige för UNHCR har gjort.

Sverige för UNHCR har tillsammans med BabyBjörn skickat 5000 bärselar till UNHCR:s flyktingläger i Colombia.4.11.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

Flyktingkatastrofen i Venezuela är i dagsläget en av de värsta i världen. Nära fem miljoner människor är på flykt och de flesta flyr till eller genom grannlandet Colombia. Situationen är mycket svår, inte minst för de familjer som tvingats lämna allt för att fly våld, otrygghet och hot samt brist på mat och medicin i Venezuela. Många av flyktingarna vandrar långa sträckor genom flera länder, med barnen i famnen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum