Svensk Innebandy

Sverige höll nollan när U19-herrarna besegrade Danmark

Dela

Sveriges U19-herrar fortsatte på vinnarspåret i U19-VM i Brno när man under torsdagseftermiddagen ställdes mot Danmark i den andra gruppspelsmatchen. Slutresultatet 11-0 innebär att Sveriges offensiv nu har gjort tjugofyra mål på två matcher. "Det var en rolig match. Vi drar upp tempot fruktansvärt bra tycker jag. Vi styr och ställer därute och det var inget snack om saken idag", säger Joel Ekström.

Foto: IFF/Martin Flousek
Foto: IFF/Martin Flousek

Den andra gruppspelsmatchen för Sveriges del i U19-VM i Brno blev ytterligare en målfest för det blågula laget. Joel Ekström var en av spelarna som tidigt noterades i poängprotokollet när han efter sex och en halv minut satte 1-0 till Sverige. När slutsignalen ljöd så hade Ekström noterats för två mål och två assist och även om Ekström själv är nöjd med sin insats så lyfter han istället fram laget som helhet.

- Det som betyder mest för mig är att laget vinner, men det är klart att det alltid är kul när det går bra för en själv. Två plus två är kul att ta med sig inför kommande matcher, säger Joel Ekström.

Ekströms femma visade prov på fina innebandykunskaper där flera spelare hittade in i poängprotokollet och Ekström själv menar att han och lagkamraterna verkligen har hittat en fin kemi tillsammans. 

- Ja verkligen. Vi har hittat varandra bra och kombinerar varandra otroligt bra faktiskt. 

Sveriges offensiv fortsätter att visa klass i U19-VM och Ekström tycker att det bara ser bättre ut ju längre turneringen går.

- Hela laget får in kemin bättre och bättre för varje match som går. Vi vet vart vi har varandra på planen. 

Men även defensiven visade prov på väldigt fin form mot Danmark. Målvakten Emil Ödman, som fick chansen i Sveriges mål, höll nollan och var efter matchen nöjd med sin insats.

- Det är skitbra men jag får sjukt mycket hjälp därute. Jag får bara några få skott på mig under matchen och då tycker jag att man nästan kan förvänta sig att jag ska hålla nollan, säger Emil Ödman. 

För Sveriges del så fortsätter U19-VM redan imorgon när laget ställs mot Schweiz klockan 18.30, och det är en match som Ekström menar kan komma att bli en riktig nagelbitare. 

- Det kommer att bli en tuffare match än de två som vi har haft nu. Jag har inte så bra koll på vart de står men jag vet att med största sannolikhet så blir det en tuffare match än det blev idag, avslutar Ekström.

 

Matchfakta

Matchfakta

Sverige-Danmark 11-0 (3-0, 6-0, 2-0)

 

Första perioden

1-0 (06.35) Joel Ekström (Noah Johansson)

2-0 (12.09) Gabriel Erol

3-0 (19.18) Joel Ekström (Noah Johansson)

Andra perioden

4-0 (04.01) Noah Johansson (Joel Ekström)

5-0 (04.31) Hjalmar Hjorth (August Bergkvist)

6-0 (05.33) Hannes Nyström (Melker Hemmingberg)

7-0 (08.13) Melker Hemmingberg (Hannes Nyström)

8-0 (12.17) Hjalmar Hjorth (August Bergkvist)

9-0 (18.01) Melker Hemmingberg (Joel Ekström)

Tredje perioden

10-0 (09.25) Hjalmar Hjorth (Noah Johansson)

11-0 (18.50) August Bergkvist (Marcus Carlson)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: IFF/Martin Flousek
Foto: IFF/Martin Flousek
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum