Svenska Tennisförbundet

Sverige inleder Davis Cup Finals: ”Mål att ta oss vidare från gruppen”

Dela

På torsdagen gör Sverige entré i Davis Cup Finals i Madrid. Kanada, finalist i förra upplagan av turneringen, står för motståndet i premiärmatchen klockan 16.00. "Vi har en bra chans att vinna alla matcher. Men det gäller att vi spelar och presterar bra", säger Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Sverige – med Mikael Ymer, Elias Ymer, Jonathan Mridha, André Göransson och Robert Lindstedt i laget – är en av 18 nationer som gör upp om titeln i Davis Cup Finals den 25 november-5 december. Slutspelet avgörs med gruppspel i tre europeiska städer följt av semifinaler och final i Madrid (se lottning längre ned).

Att premiärmotståndaren Kanada saknar sina tre främsta spelare på singelrankingen – Felix Auger-Aliassime (rankad 11), Denis Shapovalov (14) och Milos Raonic (70) – ökar Sveriges chanser, säger Robin Söderling som samtidigt inte vill fokusera för mycket på vilka motståndarlaget ställer på startlinjen.
– Ända sen vi såg lottningen har jag trott att en första målsättning ska vara att ta oss vidare från gruppen. Det tror jag fortfarande på och kanske ännu lite mer nu. Men det är viktigt att inte gå händelserna i förväg för mycket. Vilka de än ställer upp med så kommer vi att behöva spela bra för att vinna.

Högst rankade spelare i det kanadensiska laget är i stället Vasek Pospisil, 133 och 154 på singel- respektive dubbelrankingen, och trolig i laguppställningen i både singel och dubbel. I laget ingår också Brayden Schnur, Peter Polansky och Steve Diez.

Landskampen består av två singelmatcher och en dubbel.

På lördagen kl 10.00 spelar Sverige den andra gruppspelsmatchen mot Kazakstan. De sex gruppvinnarna, tillsammans med de två bästa tvåorna, går vidare till kvartsfinal.

Sveriges lag – ålder, klubbtillhörighet och (singel-/dubbelranking)

Mikael Ymer, 23, Salk (93/1449)
Elias Ymer, 25, Salk (1171/391)
Jonathan Mridha, 26, Solna TK (511/724)
André Göransson, 27, Elfsborg Tennis (-/64)
Robert Lindstedt, 44 (-/184)

Lottning Davis Cup Finals

Madrid, Spanien (Madrid Arena)
Grupp A: Spanien, ryska förbundslaget (RTF), Ecuador
Grupp B: Kanada, Kazakstan, Sverige

25 november kl 16.00: Sverige–Kanada
27 november kl. 10.00: Sverige–Kazakstan
Vid eventuellt avancemang från gruppen spelar Sverige kvartsfinal den 1 eller 2 december.

Innsbruck, Österrike (Olympia Halle)
Grupp C: Frankrike, Storbritannien, Tjeckien
Grupp D: Kroatien, Australien, Ungern

Turin, Italien (Pala Alpitour Arena)
Grupp E: USA, Italien, Colombia
Grupp F: Serbien, Tyskland, Österrike

Nyckelord

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 124 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum