Åre 2019

SVERIGE OSLAGBARA I LAGTÄVLING!

Dela

Sveriges Alpina landslag gjorde det igen! De knep förstaplatsen i en dramatisk final mot fransmännen med 3-1. Över 1500 besökare var på plats när tävlingen startade klockan fyra på eftermiddagen. Folket var på gott humör innan tävlingen och det märktes att fredagskänslan låg i luften. Men bättre skulle det bli…

Svenskarna verkade inte störas av att de ännu inte tävlat i någon gren under veckan. Snarare tvärtom, var de rejält laddade och fyllda av självförtroende efter OS. Supersvenskarna började med att slå ut de regerande olympiska mästarna Schweiz redan i den första drabbningen.

Publiken eldades på av de svenska framgångarna och stämningen på området var helt fenomenal. Det smittade i sin tur av sig på skidåkarna som älskade att vara tillbaka på hemmaplan i Åre. I semifinalen mot Tyskland lyckades de även kamma hem vinsten till folkets förtjusning och gå vidare till final mot Frankrike. Svenskarna vann även den drabbningen övertygande och tar tillbaka tronen i lagtävlingen. Lagtävlingen blir extremt spännande inför hemma-VM i Åre nästa år och kommer vara ett medaljhopp inom alpint för vårt avlånga land.

Imorgon fortsätter veckan med herrar storslalom och damer slalom. Oavsett hur det slutar så lär det bli en magisk atmosfär när helgen äntligen är här. Fem svenskar – André Myhrer, Matts Olsson, Frida Hansdotter, Anna Swenn-Larsson och Estelle Alphand – tävlar. Nu när svenskarna har värmt upp med seger så kvarstår frågan hur exceptionell Världscupfinalen kan bli för svensk del…

Helgens tävlingsschema

Lördag 17 mars
9.45/12.30 – Storslalom herrar
10.45/13.30 – Slalom damer

Lördag på torget
17.30 – Kom och mingla med oss från Åre 2019! VM-soppa och autografskrivning med några av våra alpina stjärnor.
18.30 – Roberto Vacchi drar igång nummerlappsdragning herrar slalom och prisutdelning damer slalom

Söndag 18 mars
9.45/12.30 – Storslalom damer
10.45/13.30 – Slalom herrar

Häng med i allt som händer kring världscupfinalen i Åre och inför alpina världsmästerskapen 2019 – ladda ner Åre 2019-appen från Google Play eller App Store!

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum