FN:s World Food Programme (WFP)

Sverige står medvärd till konferens i Genève för att mobilisera resurser till Jemen – världens värsta humanitära katastrof

Dela

KÖPENHAMN– FN:s World Food Programme och andra medlemmar av det humanitära samfundet kommer delta i givarkonferensen i Genève imorgon, tisdagen den 26:e februari, för att mobilisera resurser till katastrofen i Jemen. 20 miljoner människor, vilket motsvarar 70 procent av befolkningen, har en otrygg livsmedelsförsörjning som är så pass allvarlig att de inte vet varifrån de ska få tag på nästa måltid.

Foto: WFP/ Marco Frattini
Foto: WFP/ Marco Frattini

Förra året bidrog WFP:s insatser med livsmedelsassistans i Jemen till att avvärja svält. Men hungern har fortsatt stiga och WFP utökar nu kraftigt insatserna för att nå 12 miljoner av de mest utsatta människorna i landet. 

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnstöd till WFP. Det stöd som ges som kärnstöd ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnstöd hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

Tillgängliga för intervjuer:

WFP:s representanter vid konferensen är: WFP:s assisterande verkställande direktör, Valerie Guarnieri, samt WFP:s landschef i Jemen, Stephen Anderson. För att boka en intervju vänligen kontakta: 
Anne Poulsen, WFP/Köpenhamn, Mob. +45 4050 3993, anne.poulsen@wfp.org

Uppdaterat foto och videomaterial från Jemen:

Ladda hem högupplöst videomaterial: https://spaces.hightail.com/receive/alxGivOo1I

Ladda hem ett urval av bilder: https://spaces.hightail.com/receive/I9KI8AaC44

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: WFP/ Marco Frattini
Foto: WFP/ Marco Frattini
Ladda ned bild

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme – räddar liv i katastrofer och förändrar liv för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid.

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

Flexibelt kärnstöd möjliggjorde WFP:s arbete under 2018 med att nå världens mest utsatta människor15.1.2019 14:41:18 CETPressmeddelande

KÖPENHAMN – FN:s World Food Programme (WFP) tog emot 440 miljoner amerikanska dollar (cirka 3,9 miljarder svenska kronor) i flexibelt kärnstöd under 2018, det motsvarar en tioprocentig ökning jämfört med 2017. Flexibelt kärnstöd ger WFP möjligheten att använda finansieringen där behoven är som störst och flexibiliteten till att agera i oförutsedda katastrofer, samt att upprätthålla den livsnödvändiga assistansen i bortglömda och utdragna kriser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum