Svenska Curlingförbundet

Sverige till VM-final efter semifinalseger mot Norge

Dela

Sverige med Moa Dryburgh, Thea Orefjord, Moa Tjärnlund, Moa Nilsson, Linda Stenlund och coach Margaretha Dryburgh är klara för VM-final vid Junior-VM på hemmaplan i Jönköping.

Efter en spännande och mycket jämn semifinal mot Norge kunde skip Moa Dryburgh säkra finalplatsen med en öppen utslagning till slutseger 5-4. Nu väntar Japan i final i morgon söndag kl 14:00

– Jag är så taggad. Helt fantastiskt och så kul. Vi fick en tuff start när vi tappade tvåan i första omgången men vi hade ett lugn och jag kände att det här fixar vi ändå. Och så blev det, säger skip Moa Dryburgh. 

Nu väntar Japan i VM-final i morgon söndag kl 14:00

World Curling TV kommer att sända ett antal matcher exklusivt på Curling Channel. 

Länk till sändningar från Junior-VM 2022 https://the.recast.app/user/5pYk0?referrer=5pYk0

Liveresultat damer Junior-VM 2022: https://curlit.com/WJCC/aspnet/current.aspx?EventID=2

Liveresultat herrar Junior-VM: 2022: https://curlit.com/WJCC/aspnet/current.aspx?EventID=1

Följ med World Curling Federation inför World Junior Curling Championships 2022 på Twitter, Instagram, Facebook och Weibo och genom att söka på hashtaggarna #WJCC2022 #curling

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum