Patent- och registreringsverket

Sverige världsledande i innovation

Dela

Svenskarnas innovationsförmåga ligger i världstoppen, det visar WIPOs (World Intellectual Property Organisation) årliga mätning av globalt Innovationsindex. Sverige behåller sin tredje placering i mätningen där totalt 141 länders innovationsförmåga rankas.

Schweiz, Storbritannien, Sverige, Nederländerna och USA är världens mest innovativa nationer enligt WIPO:s innovationsindex.

- Vi behåller vår tredjeplacering och det är mycket positivt, säger Susanne Ås Sivborg, generaldirektör på PRV (Patent- och registreringsverket). Det är ett tydligt bevis för att svenskarna forstätter att vara innovativa - och framförallt - att man forstätter att söka patent på sina innovationer.

Sammankopplingen mellan innovation och universitet framkommer tydligt i rapporten där man även poängterar vikten av en effektiv innovationspolitik för att utvecklingen ska gå framåt. Sambandet mellan innovation och tillväxt är tydlig.

- Det är glädjande att Sverige rankas högt, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Vi är fortfarande bäst i EU, men det finns utmaningar att ta tag i som vi kommer ta in i arbetet med kommande proposition om forskning, innovation och kvalité i högre utbildning. Regeringens ambition är att Sverige ska vara ett av världens bästa länder när det gäller innovation.

 

Innovativ världstopp:

1. Schweiz (nummer 1 under 2014)

2. Storbritanien (2)

3. Sverige (3)

4. Nederländerna (5)

5. USA (6)

6. Finland (4)

7. Singapore (7)

8. Irland (11)

9. Luxemburg (9)

10. Danmark (8)

Ta del av hela rapporten.

Kontakter

Länkar

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se
På PRV har vi förmånen att arbeta med nya idéer i teknikens framkant – varje dag. PRV ger skydd och ensamrätt till tekniska idéer, varumärken och design. Vi ger dig möjlighet att byta ditt personnamn och skaffa utgivningsbevis för tidskrifter. Vi erbjuder uppdragstjänster och kurser inom alla våra områden.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum