Socialdemokraternas PS Kansli

Sverigedemokraterna är ett högerparti – granskning av SD:s ekonomiska politik

Dela

Idag presenterade Magdalena Andersson och Peter Hultqvist en genomgång av Sverigedemokraternas ekonomiska politik. Sverigedemokraterna försöker ge sken av att man står i mitten av svensk politik, men retoriken går inte i takt med den politik Sverigedemokraterna vill driva.

Sverigedemokraterna säger själva att de är ett mittenparti i Sverige, samtidigt som deras ekonomiska förslag missgynnar dem med de lägsta inkomsterna, och på sikt även hotar välfärden.

Socialdemokraterna presenterade idag fyra områden där SD tydligt visar att de är ett högerparti; Skattesänkningar, nedskärningar, fördelningspolitik samt angrepp på den svenska modellen

- Sverigedemokraterna är inget parti för vanligt folk. De är ett extremt högerparti för de med de högsta inkomsterna. De vill sänka skatterna mest för dem som tjänar bäst och de nedskärningar de föreslår i sin budget är ett allvarligt hot mot den svenska välfärden, säger Magdalena Andersson.

- Sverigedemokraterna har värderingar som varje anständigt demokratiskt parti borde sätta ner foten och agera emot. De respekterar inte alla människors lika värde, och deras politik urholkar välfärden. De är dessutom löntagarfientliga, säger Peter Hultqvist.

Här finns mer information om granskningen:

https://www.socialdemokraterna.se/aktuellt/2018/sds-hogerpolitik-hotar-den-svenska-modellen/

Presskontakt för Magdalena Andersson

Isabel Lundin, 076-2964638

Gösta Brunnander, 072-5442866

Presskontakt för Peter Hultqvist

Marinette Nyh Radebo, 072-2387744

Presskontakt för Socialdemokraterna

Viktoria Hjulström, 070-566 51 81.

 

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna släpper ny rapport - Hotet mot den svenska modellen9.4.2019 14:42:46 CESTPressmeddelande

Idag presenterar Socialdemokraterna en ny rapport om hur Moderaterna konsekvent agerat i EU-parlamentet för att avveckla den svenska modellen och för att underminera villkor för arbetare i Europa. Detta samtidigt som Moderaterna i dagarna har lanserat begreppet ”den nya svenska modellen”. Nu utmanar Johan Danielsson moderaternas Tomas Tobé på debatt kring vad de menar med den ”nya svenska modellen” och hur de kommer agera i Europaparlamentet framgent?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum