Svenska kyrkan

Sverigefinska telefonjouren utökar sina tjänster

Dela

Från och med idag, 1 november 2021, utökar Svenska kyrkans sverigefinska telefonjour sina tjänster. Nu går det även att skicka digitala brev samt att chatta.

Telefonjouren är öppen varje kväll kl 21:00–23:00. Torsdagar och söndagar kl 18:00–20:00 går det också att chatta med en utbildad jourmedarbetare. Det finns även möjlighet att skicka digitala brev dygnet runt. Breven besvaras inom 24 timmar.

– Vi lever i en tid då många är vana vid att kommunicera i sociala medier, och där dela sina tankar och känslor, säger Eeva-Liisa Kettunen, nationell samordnare för den Sverigefinska telefonjouren.

– Att skriva kan ibland vara lättare än att prata med en annan människa.

Jourens öppettider:

RING 020–26 25 00 varje kväll kl 21:00–23:00

CHATTA torsdagar och söndagar kl 18:00–20:00 via www.svenskakyrkan.se/palvelevapuhelin

SKRIV DIGITALT BREV via www.svenskakyrkan.se/palvelevapuhelin

FAKTA

Till Svenska kyrkans sverigefinska telefonjour kan vem som helst, som vill ha samtalsstöd på finska, höra av sig utan kostnad. Den som kontaktar jouren behöver inte säga sitt namn. Det går också att be om förbön. Jouren bemannas av utbildade jourmedarbetare som är ideella, samt kyrkans medarbetare.

Jouren erbjuder inte terapi, experthjälp eller färdiga lösningar. Du får prata med en medmänniska som har tystnadsplikt.

Svenska kyrkans finska telefonjour har funnits sedan 1989. Verksamheten omfattar hela landet.

Nyckelord

Kontakter

Ewa AlmqvistPressekreterare

Presskontakt för kyrkomöte, kyrkostyrelse, kyrkorätt, generalsekreteraren, Act Svenska kyrkan (humanitärt arbete), Jourhavande präst, barn/unga, diakonalt arbete mm.

Tel:070-546 96 77ewa.almqvist@svenskakyrkan.se

Bilder

Länkar

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Kyrkomötet avslutat - nu väntar val inför ny mandatperiod24.11.2021 13:46:46 CET | Pressmeddelande

2021 års kyrkomöte är avslutat efter tre dagar av debatt och beslut. På onsdagen har beslut fattats bland annat om en revision av psalmboken, en nationell dopkampanj och om att utreda möjligheten att även diakoner ska kunna anlitas till tjänsten Jourhavande präst. Årets kyrkomöte var det sista under mandatperioden 2018-2021. Nu väntar val av bland annat kyrkostyrelse och kyrkomötets presidium till den nya mandatperioden 2022-2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum