Solna Stad

Sverigeförhandlingen upptar förhandlingar med Solna om Hagalundsstationen

Dela

Sverigeförhandlingen meddelade idag att de avser att uppta förhandlingar med Solna om en utbyggnad av en ny station på den gula tunnelbanelinjen vid Hagalunds arbetsplatsområde. Sverigeförhandlingen har tidigare inte varit beredd att inkludera Hagalundsstationen bland de kollektivtrafikåtgärder, som ingår i förhandlingen om statlig medfinansiering.

- Det är mycket glädjande att Sverigeförhandlingen har tänkt om och är villiga att uppta förhandlingar med oss och landstinget om Hagalundsstationen. En ny station vid Hagalunds arbetsplatsområde är ett givet sätt att säkerställa att vi kan dra största möjliga nytta av investeringen i den gula tunnelbanelinjen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Förhandlingarna förväntas inledas under maj månad och beräknas vara klara under hösten 2016.

Nyckelord

Bilder

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum