Stockholms stad

Sverigekamp i hållbar livsstil söker deltagare i Stockholm

Dela

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll som vill minska på onödiga saker och utgifter, stress och sitt klimatavtryck. I ett helt år får deltagare stöd och inspiration till hur de kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen. Tävlingen börjar i september 2021 och drivs nationellt av Göteborgsregionen med stöd från Avfall Sverige. Stockholms stad är med för första gången och söker nu deltagare.

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger varje år 467 kg avfall per person. Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera till att konsumera mer hållbart, minska sitt avfall och prova olika sätt att minska sin klimatpåverkan. Tävlingen går ut på att visa vilka möjligheter och fördelar som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att konsumera hållbart och minska sitt avfall.

Så går det till

Under ett år ses deltagarna på träffar med fem olika teman: hållbar konsumtion, matsvinn, farligt avfall, delande och textil. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, som att testa second hand eller laga mat på rester, och sprida sina erfarenheter till andra via sociala medier. De får poäng för hur de genomför utmaningarna och hur mycket de minskar sitt avfall. De ska även väga sitt avfall före, halvvägs och i slutet av tävlingen.

”Minimeringsmästarna är ett sätt för oss att visa fördelarna med att leva mer hållbart och samtidigt berätta hur staden kan hjälpa till. Vi vill visa att det varken behöver vara svårt eller tråkigt att minska den onödiga konsumtionen. Och det blir roligare när vi gör det tillsammans och kan dela tips och goda råd med varandra!” Sara Nilsson, projektledare, Miljöförvaltningen i Stockholms stad.

Ansök till Minimeringsmästarna

Vill du vara med i Minimeringsmästarna? Alla typer av hushåll kan söka - ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par, så länge ni bor i Stockholms stad. Läs mer och anmäl dig och ditt hushåll här https://hallbart.stockholm/minimeringsmastarna/ fram till den 15 september. Vi ser fram emot din ansökan.

Kontakter

Sara Nilsson, projektledare, miljöförvaltningen
Epost: sara.m.nilsson@stockholm.se
Telefon: 076-122 87 91

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum