Dramaten

Sverigepremiär för ny pjäs av Tracy Letts

Dela

Tracy Letts nyskrivna pjäs Mary Page Marlowe skildrar en kvinnas liv i olika åldrar där viktiga och oviktiga händelser väver ett porträtt av en människa – här gestaltad av åtta olika skådespelare. För regi står Alexander Mørk-Eidem. Sverigepremiär den 6 december på Stora scenen under närvaro av pjäsförfattaren och skådespelaren Tracy Letts, bland annat känd från tv-serien Homeland.

Karin Franz Körlof, Mia Benson, Melinda Kinnaman, Nina Rashid. Foto Sören Vilks.
Karin Franz Körlof, Mia Benson, Melinda Kinnaman, Nina Rashid. Foto Sören Vilks.

Mary Page Marlowe som nu får Sverigepremiär är skriven 2016 av Pulitzerprisbelönade Tracy Letts. Hans pjäs En familj – August: Osage County spelades på Dramaten 2010 med stor framgång och har även filmatiserats 2014, med Meryl Streep i huvudrollen. Tracy Letts är själv verksam som skådespelare och har bland annat spelat i tv-serien Homeland, Lady Bird (2017), The Big Short (2015) och The Post (2017).

Jag heter Mary Page. Jag har haft ett bra liv. Jag var ingen jättebra mamma. Vem skulle inte göra vissa saker annorlunda om man fick chansen?

Mary Page Marlowe jobbar som revisor. Hon har två barn. Hon är gift. Hon är skild. Hon är arg och hon är glad. En alldeles vanlig ovanlig människa. Handlingen hoppar fram och tillbaka i tid, som om den bläddrades fram ur ett fotoalbum. Viktiga och oviktiga händelser väver ett porträtt av en människa som funderar på vem hon egentligen är. Och varför det blev som det blev.

För regi står Alexander Mørk-Eidem, känd för en rad succéer på Kulturhuset Stadsteatern och senast för Häxorna och Swede Hollow på Dramaten.

–Det blir en vanlig människas livsepos på Dramatens stora scen. Det är fint att sätta henne där, istället för en klassisk hjältinna eller kung, en vanlig människa bland allt guldet, säger Alexander Mørk-Eidem om föreställningen.

Medverkande:
Mary Page: Mia Benson
Mary Page/Connie: Emma Broomé
Mary Page: Kajsa Ernst
Mary Page/Roberta Marlowe: Karin Franz Körlof
Mary Page
: Melinda Kinnaman
Mary Page/Lorna/sjukskötare: Ellen Nyman
Mary Page/psykolog: Cilla Thorell
Mary Page
: Sigrid Johnson/Rebecca Stagh (barnstatister)

Wendy Gilbert
: Nina Rashid
Dan
: Shanti Roney
Ed Marlowe/Ben: Alexander Salzberger
Andy: Reine Brynolfsson
Ray: Torkel Petersson
Louis Gilberg: Olle af Klercker/ Samy Karlsson Fariat/Love Ehn (barnstatister)

Av: Tracy Letts
Översättning
: Rebecca Alsberg
Regi: Alexander Mørk-Eidem
Scenografi: Christian Friedländer

Kostym: Jenny Ljungberg
Ljusdesign: Ellen Ruge
Peruk och mask: Barbro Forsgårdh

Mary Page Marlowe, Sverigepremiär den 6 december på Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karin Franz Körlof, Mia Benson, Melinda Kinnaman, Nina Rashid. Foto Sören Vilks.
Karin Franz Körlof, Mia Benson, Melinda Kinnaman, Nina Rashid. Foto Sören Vilks.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum