ŠKODA Sverige

Sverigepremiär för ŠKODA KODIAQ på Stockholm Lifestyle Motorshow

Dela

KODIAQ är här - upptäck den först av alla! Till helgen (26-29 januari) är det stor svensk premiär för ŠKODA KODIAQ. En lika smart som snygg SUV med upp till sju sittplatser, upp till 720 liters lastutrymme och uppkopplade tjänster som gör resan både säkrare och enklare. Upptäck KODIAQ tillsammans med FABIA Combi ScoutLine, SUPERB SportLine och SUPERB Combi L&K på Stockholm Lifestyle Motorshow.

I början av mars levereras de allra första KODIAQ till sina nya ägare - men redan i helgen (26-29 januari) kan premiärvisas vår helt nya SUV på Stockholm Lifestyle Motorshow. 4,70 meter lång, 1,88 meter bred och med upp till 720 liters bagageutrymme är KODIAQ en SUV för alla familjer och företag. Alltid fyrhjulsdriven och redo för värsta tänkbara motstånd, oavsett underlag och resmål. 

KODIAQ finns tillgänglig med fyra motoralternativ med effekt från 150 och 190 hästkrafter, dessutom med en helt ny 7-växlad DSG-automatväxellåda i kombination med TSI180- och TDI190-motorerna. 
Autobroms med fotgängarigenkänning ingår i standardutrustningen precis som adaptiv farthållare, nio krockkuddar, infotainmentsystemet ”Bolero” med 8”-pekskärm och SmartLink för spegling av mobiltelefonen. 
KODIAQ kostar från 265 900 kronor och finns med flera prisvärda paket för ännu bättre komfort och funktion. Med dragpaket innehållandes elektrisk dragkrok, elbaklucka, backkamera och takräcke får KODIAQ exempelvis dra upp till 2,5 ton tunga släpvagnar.

Både KODIAQ och nya uppdaterade OCTAVIA som också lanseras i mars är standardutrustade med smart uppkopplad teknik som gör bilägandet enklare och resan säkrare. SKODA Connect hjälper föraren att boka servicetider, hålla koll på bilens hälsostatus samtidigt som föraren till och med kan sköta vissa av bilens funktioner på distans. SKODA Connect kan dessutom automatiskt larma efter hjälp om bilen är inblandad i en olycka. 

På Stockholm Lifestyle Motorshow (Stockholmsmässan 26-29 januari) ställs Sveriges första KODIAQ ut tillsammans med nya FABIA Combi ScoutLine, sportiga SUPERB Sportline och eleganta SUPERB Combi L&K. 
Mer info om mässan finns på www.lifestylemotorshow.se 
 

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
SKODA KODIAQ
SKODA KODIAQ
Ladda ned bild
SKODA Fabia ScoutLine
SKODA Fabia ScoutLine
Ladda ned bild

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum