Sveriges Allmännytta

Sveriges Allmännytta upphandlar konsultstöd för kommunikationsoperatörer

Dela

Digitaliseringen har medfört att allt fler digitala tjänster förväntas fungera i bostaden. För att Sveriges Allmännyttas medlemsföretag ska kunna möta utvecklingen på bästa sätt har Sveriges Allmännytta upphandlat konsultstöd för kommunikationsoperatörstjänster.

Carl Ståhle, digitaliseringsexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Per Myrehed.
Carl Ståhle, digitaliseringsexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Per Myrehed.

– Utbudet av tjänster som boende och samhället förväntar sig ska fungera från hemmet blir allt större och omfattar även samhällstjänster, vårdtjänster och premiumtjänster som kräver hög tillförlitlighet, tillgänglighet eller säkerhet. De kräver dessutom tillgång till trådlöst internet, vilket kan vara en utmaning för fastighetsägarna, säger Carl Ståhle, digitaliseringsexpert och ansvarig för upphandlingen på Sveriges Allmännytta.

Denna övergång och utveckling av fastigheternas infrastruktur, tillsammans med ny tjänstepaketering, kräver att kommunikationsoperatörer handlas upp på ett nytt sätt.

– Att upphandla den här typen av tjänster är ganska komplicerat och innehåller många delar att ta hänsyn till. Därför känns det värdefullt att kunna erbjuda det här stödet för våra medlemsföretag, säger Carl Ståhle.

Sveriges Allmännytta har upphandlat tjänster inom två avtalsområden; konsulter för strategiskt stöd för tjänstepaketering och upphandlingskonsulter med strategisk inriktning. Tre aktörer, utan inbördes rangordning, har blivit tilldelade inom båda avtalsområdena. Dessa är Colligio, E-centret samt WSP. Sveriges Allmännyttas medlemmar kan börja avropa konsultstöd från juni i år.

Den 15 juni hålls ett digitalt seminarium med frågestund där de tilldelade aktörerna presenteras. Läs mer.

För mer information, kontakta:

Carl Ståhle, digitaliseringsexpert, Sveriges Allmännytta, 08–406 56 32, carl.stahle@sverigesallmannytta.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, 
ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carl Ståhle, digitaliseringsexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Per Myrehed.
Carl Ståhle, digitaliseringsexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Per Myrehed.
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 318 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 945 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum