Sveriges Allmännytta

Sveriges Allmännytta välkomnar Johan Danielsson som ny bostadsminister

Dela

Johan Danielsson (s) blir ny bostadsminister i den regering som presenterades av statsminister Magdalena Andersson idag. Trots att det är mindre än ett år kvar till nästa val så hoppas Sveriges Allmännytta att det tas initiativ för en bättre fungerande bostadsmarknad.

Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete med Johan Danielsson. Det finns flera frågor inom bostadspolitiken som är angelägna att lösa. Det behövs balanserade ekonomiska villkor mellan det ägda och hyrda boendet, ett ökat bostadsbyggande och regeringen behöver hitta vägar framåt i den sociala bostadspolitiken. Inte minst då utredningen om en socialt hållbar bostadsförsörjning lämnar sitt betänkande i mars, säger Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännytta.

– Vi vill också att regeringen tillsätter en utredning om att allmännyttan inte längre ska tvingas upphandla enligt LOU. Det skulle bidra till att det byggs fler nya bostäder som fler har råd att hyra, säger Anders Nordstrand.

Att bryta segregationen lyftes av statsministern som en av de tre viktigaste frågorna för den nya regeringen. Här kan allmännyttan spela en viktig roll.

– Sveriges Allmännytta representerar idag 316 bolag, såväl allmännyttiga som privata, som tillsammans förvaltar mer än 920 000 lägenheter. Våra medlemmar finns i bostadsområden dygnet runt, alla dagar i veckan och kan därmed bidra med kunskap och engagemang för att skapa trygga områden för alla, säger Anders Nordstrand.

För mer information, kontakta:

Anders Nordstrand, vd, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 17,
anders.nordstrand@sverigesallmannytta.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, 
ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Allmännyttans klimatinitiativ har sparat energi motsvarande mer än alla lägenheter i Linköping, Norrköping och Örebro tillsammans10.12.2021 07:19:07 CET | Pressmeddelande

Bostadsföretagen i Allmännyttans klimatinitiativ är nu till 97 procent fossilfria och har tillsammans uppnått en energieffektivisering på 17 procent jämfört med 2007. Energi motsvarande 148 000 lägenheters uppvärmning och fastighetsel har sparats. Det motsvarar mer än alla lägenheter i Linköping, Norrköping och Örebro tillsammans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum